Reactie acuta la stres

Tulburarile tranzitorii, de orice natura sau severitate care apar la persoane fara o afectiune psihica, ca urmare a unei situatii extrem de stresante, cum ar fi catastrofele naturale, conflictele militare sau o criza extrema in relatiile interpersonale se incadreaza ca fiind reactie acuta la stres. Acest termen este folosit pentru reactii care se remit in termen de cateva ore sau zile. In cazul in care aceste reactii sunt mai prelungite se incadreaza intr-un alt tip de reactii denumite reactii de adaptare (reactii usoare) sau tulburari de stres posttraumatic (reactii severe).

Semne si simptome
- depresie, disperare, teama, manie
- raspuns limitat la stimulii din mediul inconjurator, depersonalizare, derealizare, dezorientare vizibila
- semne vegetative de anxietate
- incapacitatea de a reactinona la o situatie data, reactie exagerata sau estompata.

Elementul psihostresant este retrait de persoana respectiva in plan imaginativ sau in plan ideativ, in episoade de flashback si in timpul activitatii visului.

Citeste si despre:

Solutia perfecta pentru principalele efecte ale stresului! Managementul stresului Stresul si efectele lui nocive asupra digestiei Stresat? Iata ce trebuie sa stii despre stres si cum il poti combate in mod natural! Semnale discrete ale stresului Peritonite acute difuze 10 alimente indicate in prevenirea stresului! De ce este stresul cea mai periculoasa toxina din viata ta si cum poti neutraliza efectele sale Cum actioneaza stresul? Afla care sunt solutiile naturale antistres Fara Stres - Dorm Bine!