Prezervativ

Rezervor cilindric, suplu si subtire, din latex, pus pe organul viril sau in vagin inaintea raporturilor sexuale ca masura contraceptiva sau igienica.?

- prezervativul masculin impiedica trecerea spermei in caile genitale feminine. Din cauza recrudescentei bolilor transmisibile pe cale sexuala (B.T.S.) si a amplificarii sida, folosirea prezervativului este azi indispensabila in timpul raporturilor sexuale: in fapt, el asigura o mai buna protectie impotriva transmisiei infectioase pe cale sexuala suprimand orice contact direct intre mucoasele partenerilor. Pentru a fi eficace, un prezervativ nu trebuie sa fi fost deja utilizat si trebuie sa fie aplicat corect pe penisul in erectie si inaintea oricarui contact sexual. O crema spermicida aplicata pe prezervativ poate fi utilizata pentru o protectie mai buna.
- Prezervativul feminin este un sac in forma de deget de manusa care se introduce in vagin. De fabricatie recenta, el este comercializat in cateva tari (SUA, Spania, Elvetia, Marea Britanie). Eficacitatea sa impotriva riscului de infectie prin boli cu transmisie sexuala (intre care si SIDA) este totala, indeosebi pentru partenerul masculin. Diafragma poate fi asimilata prezervativului feminin, deoarece impiedica inaintarea spermatozoizilor in colul uterin. diafragma este ineficace impotriva riscului de infectie prin boli cu transmisie sexuala.
Sinonim: condom.

Citeste si despre:

Prezervativele

Adevarul despre prezervative

Lucruri esentiale pe care trebuie sa le stiti despre prezervativ

Contraceptia sau planificarea familiala (metoda calendarului, coitul intrerupt, prezervativul, spermicide, steriletul, etc.)

Prezervarea fertilitatii prin crioconservare, in cadrul departamentului de fertilizare in vitro Euromaterna

Indicatia tratamentului cu pilula contraceptiva

Contraceptia de urgenta vazuta prin ochii specialistilor

Ce este permis si ce nu dupa mastectomie?

Cele mai frecvente 'povesti' pe care femeile le spun doctorilor

Traind si iubind cu HIV/SIDA