Peste

Animal vertebrat acvatic a carui carne are o compozitie nutritionala apropiata de cea a carnurilor comestibile de pasari si mamifere.
Pestele aduce tot atatea proteine ca si carnea (intre 16 si 20 grame proteine pe 100 grame). El mai contine si numeroase minerale (potasiu, clor, sodiu, calciu etc.), oligoelemente (zinc, fluor, mangan, iod etc.) si vitamine ale grupului B. carnea pestelui gras, ca si ficatul tuturor pestilor, contine in plus vitaminele a si D.
Valoarea energetica a pestilor variaza de la 70 la mai mult de 200 kilocalorii pentru 1OO grame, in functie de continutul lor in lipide: mai putin de 1% pentru pestele slab; intre1 si 5% pentru pestele semigras; intre 5 si 15% pentru pestele gras. Este recomandabil sa se consume peste cel putin de doua ori pe saptamana.

Citeste si despre:

Pestele ca aliment: beneficii si riscuri Alergiile la peste Consumul de peste poate ajuta la sanatatea inimii Evitarea consumului de mercur odata cu carnea de peste Beneficiile pentru sanatate ale uleiului de peste Ulei de peste Beneficiile consumului de peste Mituri si informatii nutritionale despre carnea de peste 3 retete sanatoase cu peste care scad riscul artritei reumatoide 4 retete cu peste sanatoase si usor de preparat
Cere sfatul medicului ×