Periostita

inflamatie acuta sau cronica a periostului (membrana conjunctiva care inconjoara un os si nu ii permite cresterea in grosime) si a osului adiacent.

Cauze - O periostita poate fi antrenata prin extinderea unei osteite (infectie microbiana a unui os) la periost sau prin jocuri, responsabile de microtraumatisme.
La sportivi, o periostita poate surveni dupa modificarea sau intensificarea antrenamentului. Ea mai poate fi pusa in legatura si cu o reluare prea rapida a activitatii sportive dupa o oprire a ei, cu o deficitara stapanire a gesturilor, cu o bombare a suprafetei pe care se practica sportul (iarba sau sintetic, de exemplu) sau a echipamentului (incaltamintea).

simptome si tratament - O periostita se manifesta printr-o umflatura si durere a zonei afectate. Ea se trateaza prin odihna, sedinte de kineziterapie, folosind incaltaminte care amortizeaza socurile si prin administrarea de medicamente antiinflamatoare.
Sinonim: osteoperiostita.

Citeste si despre:

Beneficiile ultrasunetului in fracturi Tulburarile endocrine si bolile articulare Rezectia apicala – metoda chirurgicala in terapia conservatoare endodontica Osteoporoza si gimnastica medicala Fracturile diafizare ale oaselor antebratului Sifilisul (luesul) congenital Artrita reactiva Sifilisul - lues Anatomia mainii Ce trebuie sa stiti despre cancer