Paraplegie

paralizie a celor doua membre inferioare.
O paraplegie este cauzata de o leziune a celulelor motorii ale sistemului nervos, cu localizare fie centrala (lezare in profunzime a maduvei spinarii), fie periferica (leziune in zona de emergenta a fibrelor nervoase ale maduvei sau nervilor). Ea se asociaza intr-un numar de cazuri cu tulburari sfincteriene (incontinenta sau retentie urinara, de exemplu).

Diagnostic - Se bazeaza pe examenul tomodensitometric, pe imageria prin rezonanta magnetica (I.R.M.), pe examenul lichidului cefalorahidian si pe explorarile electrofiziologice (potentiale evocate somestezice ale cailor de sensibilitate, electromiografie).

Tratament - Este medical sau chirurgical, depinde de afectiunea responsabila.

Citeste si despre:

Cifoza Siringobulbia Viata in scaunul cu rotile Eliberarea scutirilor medicale de la orele de educatie fizica si sport pentru elevi si studenti Polineuropatia cronica inflamatorie Supravegherea si controlul infectiilor nosocomiale in unitatile sanitare Ce sunt celulele stem si de ce este important rolul lor Cum se manifesta poliomielita si cat de grave sunt complicatiile? Ataxia Friedreich - date generale, simptome, tratament Cauze ale contractiilor musculare ritmice sau aritmice