Nevroza

tulburare mintala care nu atinge functiile esentiale ale personalitatii si de care subiectul este foarte constient.

simptome si semne - O nevroza se traduce in mod obisnuit printr-un sentiment de teama, prin constanta judecatii prin pasional si imaginar (fenomenul de compensatie), prin perturbatii ale vietii sexuale (frigiditate, impotenta) si sociale (lipsa de siguranta, agresivitate). Totusi spre deosebire de psihotic, nevrozatul nu pierde contactul cu realul si ramane relativ adaptat la mediul sau si la viata sociala.

Tratament - anxioliticele pot aduce o ameliorare in momentele cele mai dificile, dar nu constituie in nici un caz un tratament de fond si nu trebuie urmat vreme indelungata. Doar psihoterapia permite, in general, vindecarea unei nevroze.

Citeste si despre:

Nevroza si comportamentele nevrotice Nevroza conjugala Celulita: tratament la domiciliu Implicatiile stresului in viata cotidiana Tulburarea de personalitate borderline Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Rezistenta antiinfectioasa Homeopatia - o metoda terapeutica medicala stiintifica Narcisismul 14 plante care ne fac somnul mai usor