Menisc

Lama fibrocartilaginoasa interpusa intre doua suprafete articulare, indeosebi cele ale genunchiului, pentru a facilita alunecarea lor.

Patologie - Meniscurile sunt adesea lezate in cursul traumatismelor. In general, ele se rup longitudinal, aceasta ruptura mergand de la simpla fisura pana la ruptura completa. Aceste leziuni pot antrena dureri, o instabilitate, chiar un blocaj al genunchiului: acesta ramane imobilizat in flexie cu imposibilitatea de a intinde gamba. Acest fenomen dureaza putin timp, iar genunchiul se deblocheaza uneori de la sine. In zilele care urmeaza, apare o hidrartroza (efuziune de lichid seros in interiorul articulatiei). Totusi, o ruptura poate sa nu se traduca decat prin dureri de genunchi sau, in alte cazuri, prin hidrartroze repetate. Tratamentul rupturilor menisc consta in meniscectomie (ablatie a unei parti sau a totalitatii meniscului).

Citeste si despre:

Ruptura de menisc Leziuni ale meniscului de la nivelul articulatiei genunchiului Ce implica recuperarea si cum poate fi prevenita ruptura de menisc Transplantul de menisc - beneficii si riscuri Ce este artroza? Afectiunile genunchiului Durerile localizate la nivelul piciorului Eliberarea scutirilor medicale de la orele de educatie fizica si sport pentru elevi si studenti Artrita genunchiului
Cere sfatul medicului ×