Mangan

oligoelement indispensabil organismului, care intervine in diferite reactii enzimatice (sinteza colagenului, constructia oaselor si articulatiilor, metabolismul glucidelor, steroizilor si a unor hormoni proteinici).
Corpul unui adult contine aproximativ 20 miligrame de mangan (Mn), repartizate in oase, ficat si rinichi. Aporturile zilnice recomandate sunt de ordinul a 4 miligrame. Doar legumele verzi, cerealele si legumele uscate sunt relativ bogate in mangan.

Citeste si despre:

Terapia cu agenti chelatori Detoxifierea de metale grele Beneficiile ananasului Ghimbirul, un elixir pentru sanatate. Efecte surprinzatoare! De ce este bine sa consumi seminte de dovleac. 8 beneficii miraculoase Sparanghelul - beneficii pentru sanatate Deficitul de substante nutritive - boli si simptome Beneficiile cerealelor integrale Top 15 alimente pentru persoanele cu insuficienta renala Beneficiile pentru sanatate ale spanacului