Keratoconus

Deformare in forma de con a corneei legata de o subtiere a acesteia ca urmare a unei anomalii a colagenului sau. Un keratocon, de cauza necunoscuta, prezinta adesea un caracter ereditar si poate insoti alte anomalii ca trisomia 21 (mongolismul) sau atopia (predispozitia la alergie).

simptome si semne -keratoconul se manifesta printr-un astigmatism care apare tardiv, creste treptat si devine din ce in ce mai neregulat. In paralel, corneea continua sa se subtieze si pot aparea opacitati in jurul zonei deformate, antrenand o scadere a acuitatii vizuale. In majoritatea timpului evolutia este foarte lenta, intinzandu-se pe mai multi ani.

Tratament -Acesta face apel la corectarea astigmatismului cu ochelari apoi, atunci cand acesta devine prea important, cu lentile de contact de un anumit fel. Pentru a preveni perforarea corneei foarte subtiate, este necesar sa se procedeze la o grefa de cornee, care da rezultate deosebit de satisfacatoare in majoritatea cazurilor.

Sinonim: keratocon.

Citeste si despre:

Keratoconus Interventiile chirurgicale pentru tratarea miopiei Hipermetropia - cauze, simptome, tratament Cum se trateaza dermatita in functie de severitatea afectiunii Astigmatismul: beneficiile si riscurile optiunilor de tratament Miopia Bolile ochiului Acidul hialuronic Laserul in operatiile oftalmologice Obiceiuri care iti pot distruge vederea
Cere sfatul medicului ×