Injectie intradermica

Introducere prin intepare, cu ajutorul unui ac, a unui lichid (medicament, vaccin, alergen etc.) in derm.

Indicatii - O injectie intradermica permite sa se procedeze la vaccinari (B.C.G., impotriva tuberculozei, de exemplu), la decelarea unei alergii facand teste de sensibilitate la alergene, la realizarea de intradermoreactii (I.D.R.) utile pentru diagnosticarea bolilor ca tuberculoza, bruceloza, lepra, tularemia etc.

Pregatire si desfasurare -O injectie intradermica necesita precautii de asepsie: spalarea mainilor si dezinfectarea locului de injectare cu eter etilic sau cu alcool. Injectia se face pe fata interioara a antebratului, tragand putin de pielea pacientului si introducand acul fara a depasi limita dermului. Tehnica de injectare fiind destul de delicata, acest tip de injectie trebuie sa fie facut de un personal specializat (medic sau asistent medical). Produsul se injecteaza lent cu o seringa de capacitate 1-2 mililitri, cu ac scurt dar cu bizoul (taietura oblica a varfului acului) lung. Pielea se suprainalta, formeaza o papula si ia aspectul coajei de portocala atunci cand injectia este bine facuta.

Citeste si despre:

Imunoterapia: metoda de tratament a bolilor alergice Cum sa ne protejam de alergiile toamnei? Imunodeficienta comuna variabila Nodulul pulmonar solitar Ameliorarea durerilor artritice prin acupunctura Ce trebuie sa stim despre alergia la penicilina Teste alergologice Managementul durerii din cancer - Controlul durerii canceroase Tratamentul alergiilor sezoniere Pericolele ignorarii tuberculozei