Incontinenta urinara permanenta

incontinenta urinara permanenta este consecutiva unei deficiente a sfincterului vezicii si a uretrei provocata de o boala neurologica sau de un traumatism care altereaza comenzile nervoase ale vezicii si sfincterelor. Ea mai poate aparea dupa o fractura de bazin insotita de o ruptura a uretrei sau ca urmare a unei interventii chirurgicale asupra prostatei. incontinenta urinara permanenta se manifesta printr-o scurgere incontrolabila de urina.

tratament -Aceasta consta in reeducarea sfincterului si muschilor perineului prin miscari de gimnastica sau cu ajutorul unor stimulatori musculari, mici sonde electrice nedureroase care, introduse in rect prin anus, permit stimularea acestor muschi in mod artificial. In caz de esec se poate practica o interventie chirurgicala.

Citeste si despre:

Incontinenta urinara la barbati Incontinenta urinara la femei Legatura dintre durerile de spate si incontinenta Ce este o vezica urinara hiperactiva? Incontinenta fecala Tot ce trebuie stiut despre incontinenta fecala Ce trebuie sa stim despre un produs de incontinenta ? Menopauza si vezica urinara hiperactiva Accidentul vascular cerebral si incontinenta Principalele cauze ale urinarilor frecvente