Implant de cristalin

Lentila din plastic care inlocuieste cristalinul in interiorul ochiului. Punerea unui implant de cristalin este indicata dupa extragerea cristalinului, in general in cazul unei cataracte. Este o interventie curenta si de scurta durata, care necesita o spitalizare de aproximativ trei zile.

Sub anestezie generala, dupa ablatia cristalinului bolnav, implantul de cristalin este plasat inaintea sau, mai des, in spatele irisului si este mentinut in loc prin ansele lui micute. Dupa operatie, pacientul trebuie sa poarte un obturator pc ochiul operat pentru a-l feri de orice stimulare luminoasa.

Acest implant este pus pe intreaga viata. complicatiile locale sunt foarte rare, iar rezultatele vizuale, in general, excelente. Lentile corectoare de mica putere pot fi prescrise pentru a perfectiona vederea de departe si pentru a o permite pe cea de aproape.

Citeste si despre:

Pseudofachia (pseudofakia) si lentilele intraoculare Prezbiopia Cataracta Cataracta - cauze, tipuri si tratament Cataracta congenitala Alexandru sufera de boli grave si este dependent de terapii. Un baietel care si-a pierdut copilaria va cere ajutorul ! Interventiile chirurgicale pentru tratarea miopiei Eliberarea scutirilor medicale de la orele de educatie fizica si sport pentru elevi si studenti Hipermetropia - cauze, simptome, tratament Implanturile Dentare din Zirconiu vs Implanturile din Titan
Cere sfatul medicului ×