Igiena

Ramura a stiintei medicale care studiaza influenta conditiilor de viata asupra sanatatii omului si elaboreaza masurile indreptate spre profilaxia aparitiei bolilor si crearea conditiilor ce asigura pastrarea si promovarea sanatatii.

igiena bucala - actiune de mentinere in stare de echilibru fiziologic normal a activitatii bucale, prin asigurarea conditiilor de autocuratire si prin practicarea masurilor profilactice.

Igiena muncii - ramura a igienei care studiaza modificarile fiziologice ale organismului in timpul muncii si interrelatia organismului cu factorii de mediu industrial dand indicatii asupra masurilor organizatorice, sanitaro-profilactice, necesare mentinerii capacitatii de munca si starii de sanatate a muncitorilor.

Citeste si despre:

Igiena somnului: 16 obiceiuri sanatoase pentru un somn linistit Igiena orala Igiena locala in caz de necircumcizie Igiena corecta a dintilor 6 reguli importante pentru igiena intima a femeilor Tu stii sa te speli corect pe dinti? Reguli esentiale pentru o igiena orala sanatoasa Riscurile utilizarii hartiei igienice colorate si parfumate Igiena corpului - dusul Igiena dentara - Intrebari frecvente referitoare la igiena dentara