Huntington (coree a lui)

Afectiune neurologica ereditara a adultului caracterizata prin asocierea miscarilor anormale (coree), tulburarilor mintale si a unei deteriorari intelectuale. Miscarile unui subiect atins de coree sunt involuntare, ample: rapide, sacadate. tulburarile psihice severe (anxietate, iritabilitate, depresie) sunt insotite de o deteriorare intelectuala care progreseaza pana la dementa. Primele simptome apar intre 35 si 50 ani. Din cauza aparitiei tardive a simptomelor, o persoana atinsa de coreea lui huntington poate avea copii inainte de a sti ca sufera de aceasta boala.

tratament - Singurul tratament cunoscut actualmente este prescrierea de medicamente neuroleptice, care amelioreaza miscarile. Descoperirile recente asupra genei lui Huntington lasa sperante de a se ajunge la un tratament al bolii.

Citeste si despre:

Testarea genetica pentru coreea Huntington Boala Huntington Coreea acuta Sydenham, o complicatie encefalitica a reumatismului articular acut Afectiuni ale tendonului lui Achile Coreea Sydenham Magneziul si importanta lui in dieta Ruptura tendonului lui Achile Seleniul si importanta lui in dieta Ce reprezinta lanugo si care este rolul lui?