Humerus

Os care constituie scheletul bratului. humerusul este un os lung care permite insertia a numerosi munchi. El se articuleaza la partea de sus cu omoplatul, iar in partea de jos cu cubitusul si radiusul.

Patologie - fracturile diafizei humerusului se observa mai ales la adult; ele sunt consecutive unui soc direct pe brat sau indirect prin caderea in cot; uneori ele au drept cauza o contractie musculara in cursul unui exercitiu de aruncare. tratamentul lor este mai intai de toate ortopedic: bandaj cu atela sau gips. Aparatul ortopedic trebuie pastrat intre 6 saptamani si 2 luni, uneori mai mult. Reeducarea va fi intreprinsa de indata ce este scos aparatul ortopedic. tratamentul chirurgical nu este indicat decat in cazul fracturilor transversale, ireductibile ortopedic. In caz de paralizie a regiunii antebratului si a mainii comandate de nervul radial, tratamentul va fi acelasi, deoarece este vorba de o simpla contuzie nervoasa. Abia dupa 4 luni, daca nici un semn de recuperare nu a aparut, va fi decisa o reparatie chirurgicala a nervului (sutura, de exemplu).

Citeste si despre:

Fracturile membrului superior Tot ce trebuie stiut despre subluxatia de umar Artroza umarului (omartroza) – de ce apare si cum poate fi tratata Fracturile bratului – diafiza humerala Displazia fibroasa - generalitati Metode naturale pentru a creste in inaltime Cotul jucatorului de tenis sau epicondilita laterala Boala Paget a oaselor Eliberarea scutirilor medicale de la orele de educatie fizica si sport pentru elevi si studenti Alimente periculoase in osteoporoza