Gura la gura (respiratie)

Asistenta respiratorie de urgenta, aplicabila in asteptarea ajutoarelor medicale in caz de stop respirator sau cardiocirculator, care consta, pentru un salvator, in insuflarea de aer pe care il expira, inca bogat in oxigen, subiectului neinsufletit.
Salvatorul culca subiectul pe spate, ii elibereaza gura de orice corp strain, scoate eventualele proteze dentare ale subiectului si ii trage maxilarul inferior in fata pentru a degaja intrarea in caile respiratorii, intrare obstruata la bolnavul inconstient prin caderea limbii in spate. Dupa ce a prins nasul persoanei neinsufletite intre police si index si a efectuat o inspiratie profunda, salvatorul isi pune gura deschisa pe cea a subiectului si expira profund. Inaltarea imediata a toracelui subiectului atesta eficacitatea ventilatiei.

Citeste si despre:

Lucruri pe care ar fi bine sa le stiti despre apa de gura Exercitii de respiratie pentru persoanele cu BPOC Gura uscata sau xerostomia Respiratia urat mirositoare sau modificata Ce dezvaluie gura despre sanatate 6 ponturi pentru o respiratie mai proaspata Exercitii de respiratie pentru eliberarea stresului Gura uscata noaptea? Care ar putea fi cauzele? Cauze ale halitozei (respiratie urat mirositoare) Igiena dentara - Intrebari frecvente referitoare la respiratia urat mirositoare (halena fetida bucala)
Cere sfatul medicului ×