Frigiditate

tulburare a sexualitatii feminine constand in absenta satisfactiei sexuale in timpul raporturilor. frigiditatea poate fi completa (absenta totala de apetit si de placere sexuala, denumita si anorgasmie) sau partiala, femeia nu ajunge la orgasm decat foarte rar, dar relatiile sexuale raman satisfacatoare in perioada care precede juisarea.
Cauzele unei frigiditati sunt multiple. Ele pot fi organice (infectie, dezechilibru hormonal, alcoolism, sarcina dificila, menopauza) sau psihologice (teama de o sarcina sau de o boala sexuala, surmenajul, stresul, depresia, detasarea fata de partener). Un tratament este aproape intotdeauna posibil: el poate sa se bazeze pe hormonoterapie sau pe psihoterapie, de exemplu.

Citeste si despre:

Frigiditatea si absenta orgasmului feminin Intoxicatia alimentara cu oua Tot ce trebuie sa stim despre intoxicatia cu freon Informatii de baza legate de problemele sexuale Sarcina: ce alimente trebuie evitate Asigurarea sanatatii si sigurantei de la nastere pana la varsta de 2 ani Cum prevenim toxiinfectia alimentara provocata de consumul de oua Disfunctia orgasmica Implicatiile stresului in viata cotidiana Problemele coloanei: tratament fara reteta!
Cere sfatul medicului ×