Fototerapie

Metoda de tratament utilizand actiunea luminii asupra pielii. Sursa de lumina utilizata poate fi lumina solara (helioterapia) sau lumina artificiala. Helioterapia este utilizata pentru a trata leziunile acneice si favorizeaza, in majoritatea cazurilor, tratamentul psoriazisului.

Luxterapia, fototerapie specifica, este o metoda a carei eficacitate nu a fost total demonstrata. Ea consta in expunerea pacientului la o lumina necolorata intensa. Sedintele de expunere, de durata variabila, debuteaza intr-un centru specializat si pot fi urmate la domiciliu pana la ameliorarea starii pacientului. Luxterapia este utilizata in tratamentul depresiunilor sezoniere (care se manifesta cu regularitate in anumite perioade ale anului).

Sinonim
: actinoterapie.

Citeste si despre:

Fototerapia (terapia cu lumina) Terapia cu lumina sau fototerapia, de ajutor in mai multe afectiuni Modalitati de a combate depresia sezoniera Rolul pe care il are soarele in sanatatea organismului Astenia de primavara, pericol pentru silueta Mentine-ti o stare pozitiva pe timpul iernii 6 trucuri pentru ingrijirea pielii cu psoriazis in timpul iernii Ce este psoriazisul sever? Tulburarile afective sezoniere Psoriazis - o noua optiune terapeutica