Fimoza

Stramtorare a orificiului preputial facand imposibila decalotarea glandului penian. O fimoza poate fi congenitala, decelata atunci din copilarie sau, uneori, doar la pubertate, sau consecutiva unei afectiuni (diabet, infectie, tumora a penisului). O fimoza este intotdeauna responsabila de o maceratie locala (neevacuarea secretiilor, stagnare a urinei) cu infectie. In plus, o fimoza face raporturile sexuale dificile; in caz de decalotaj fortat, o fimoza se poate transforma in parafimoza (strangularea bazei glandului printr-un inel preputial prea stramt).

tratament -Atunci cand fimoza nu este prea grava. se poate, dupa dezinfectarea locala, sa se largeasca treptat inelul preputial prin manevre blande si repetate de decalotaj. Cand fimoza este grava, este indispensabil sa se largeasca chirurgical inelul preputial sau sa se practice o posthectomie (ablatia preputului).

Citeste si despre:

Fimoza: cauze, simptome, tratament Circumcizia: mit si realitate Circumcizia la nou nascut - ablatia preputului Infectia micotica (micoza) Boli ale aparatului genital masculin - generalitati Uretritele Afectiuni ale aparatului genital masculin Boli cu transmitere sexuala (sifilisul, gonoreea, chlamydia, scabia, SIDA) Balanita candidozica Simptome de candida la barbati