Extensie

Actiune de alungire a unui segment al corpului in prelungirea segmentului care ii este adiacent. A intinde membrul superior, de exemplu, revine la a pune antebratul in extensie pe brat. Termenul este folosit, de asemenea, pentru a califica o articulatie intr-o situatie data: genunchiul se afla in extensie atunci cand piciorul este intins.

extensia continua - Este vorba de o metoda ortopedica de tratament al fracturilor prin tractiune cu ajutorul unor greutati si a unui sistem de scripeti si cabluri. Tractiunea pe os este asigurata fie prin intermediul unei brose care trece prin el, fie prin benzi adezive lipite de membru. Ea poate fi mentinuta timp de mai multe saptamani. Aceasta metoda este folosita adesea la copii si la fracturile de bazin ale adultului.

Citeste si despre:

Infectii difuze extensive Osteoporoza juvenila Psoriazis, lupus eritematos, lichen plan, pitiriazis rozat - afectiuni cu leziuni papuloscuamoase si papule nonconfluente Sindromul Schwartz–Jampel Gangrena gazoasa (Miozita clostridiana) Cervicalgiile si recuperarea lor Boala plamanului alb Leziuni ale meniscului de la nivelul articulatiei genunchiului Colita ulcerativa Principii si metode de diagnostic in cancer