Exfoliere

Eliminare normala sau patologica a stratului cornos al pielii. Efolierea (descuamarea) se poate face in diferite moduri, prin mici scuame foarte fine, prin lambouri mari sau dintr-o singura bucata: in acest ultim caz se vorbeste de scuama-crusta in afara tratamentului bolii in cauza, se mai pot face bai de amidon si aplicatii de excipienti neutri.

Exfoliere dermato-cosmetica - Un grup de metode utilizate in dermato-cosmetologie, care utilizand diferite procedee determina oexfoliere a celulelor situate in straturile superficiale ale pielii, cu scopul imbunatatirii aspectului pielii sau atenuarii unor imperfectiuni, cicatrici.
Exista diferite metode: peeling (gomaj) chimic sau fizic, dermabraziune, laser.

Sinonim: exfoliatie.

Citeste si despre:

Descuamarea pielii (exfoliere talpi, palme) Pregateste-te de toamna! Peelingul chimic (Chemexfolierea sau dermapeelingul) Simplificarea rutinei zilnice de infrumusetare Dieta pe care o urmati aduce beneficii pielii? Cum sa va preparati propriile masti de fata cu ingrediente naturale Cele mai bune moduri de a-ti ingriji pielea 10 remedii naturale pentru matreata Bicarbonatul de sodiu pentru frumusete si sanatate Masajul
Cere sfatul medicului ×