Ewing (sarcom al lui)

tumora maligna a oaselor. sarcomul lui Ewing este o tumora rara care afecteaza mai ales copilul intre 10 si 15 ani, mai rar adultul tanar. El atinge de cele mai multe ori diafiza (partea medie) oaselor lungi ca femurul si tibia. Osul bolnav este dureros, tumefiat; imobilizat, el risca sa se rupa.
Diagnosticul se pune pe baza radiografiei; el este confirmat printr-o biopsie care permite analizarea tumorii. Prognosticul sarcomului lui Ewing, grav, este ameliorat prin prin radioterapie si chimioterapie. Uneori este necesara o interventie chirurgicala.

Citeste si despre:

Sarcomul Ewing: cauze, simptome, tratament Afectiuni ale tendonului lui Achile 10 lucruri pe care ar trebui sa le stii despre Tratatul de fiziologie al lui Guyton Magneziul si importanta lui in dieta Ruptura tendonului lui Achile Seleniul si importanta lui in dieta Cancerul genito-mamar si metode de prevenire a lui (paptestul, colposcopia, histeroscopia, ecografia si mamografia) Indicele glicemic si importanta lui asupra sanatatii Stresul si efectele lui nocive asupra digestiei Psoriazisul si legatura lui cu depresia