Estradiol

hormon steroid (derivat din steroli, alcooli policiclici complecsi) secretat, in principal, la femeie de catre ovar, si a carui crestere ca nivel intervine in ovulatie. La o femeie gravida, nivelul de estradiol creste de la inceputul sarcinii si ramane foarte ridicat pana la nastere.
La menopauza, acest hormon este fabricat in cantitate mica, pornind de la hormonii androgeni, in tesutul adipos. La barbat, nivelul de estradiol ramane in mod normal foarte scazut, dar poate creste in cazul unei boli a ficatului.
In terapeutica, estradiolul de sinteza este utilizat drept componenta a pilulei contraceptive, in asociatie cu progesteronul, precum si in tratamentul substitutiv al insuficicntei ovariene.
Sinonim: 17-betaestradiol.

Citeste si despre:

Migrena menstruala Marirea sanilor cu suplimente naturale. Mit sau realitate? Interactiunea alimentelor cu medicamentele Cauze imunologice de infertilitate Endometrioza – cauza de infertilitate Infertilitatea Dezechilibrele hormonale Monitorizarea prenatala a anomaliilor fetale Sanatatea femeii dupa 40 de ani Infertilitatea cuplului