Epididim

organ cilindric care se intinde in spatele testiculului, fiind continuarea conurilor aferente, un fel de tuburi mici care ies din testicul, si prelungindu-se prin canalul deferent, sau canalul spermatic, care se deschide in uretra.
Epididimul poate fi sediul a numeroase afectiuni:
- Agenezia epididimara (dezvoltarea incompleta a epididimului), congenitala, poate antrena o sterilitate atunci cand ea implica ambele epididime. lnflamatia epididimului, sau epididimita, este aproape intotdeauna asociata unei inflamatii a testiculului in cadrul unei orhiepididimite. Atunci cand sunt afectate ambele epididime, se poate produce o obstructie a canalelor epididimare ceea ce antreneaza o sterilitate.
- Chistul epididimului se prezinta sub forma unui nodul umplut de lichid. El nu necesita o ablatie chirurgicala decat daca este voluminos sau deranjant si nu are nici o consecinta asupra fertilitatii.

Citeste si despre:

Durerea testiculara Colectarea spermei si pregatirea pentru reproducerea asistata Spermatocelul (chistul epididimal) Epididimita Ghidul sistemului reproducator masculin Orhita (Inflamatia testiculului) Epididimita - inflamatia testiculelor Afectiuni ale aparatului reproducator masculin Afectiuni ale sistemului reproducator masculin Tratamentele pentru infertilitatea masculina