Emfizem

Infiltrarea aerului in tesuturi.

Emfizemul este o afectiune cronica a plamanilor, caracterizata de o deteriorare ireversibila si progresiva a alveolelor pulmonare, unde are loc schimbul de gaze.

In emfizem, peretii dintre alveole se distrug, creand cavitati mari, cu aer, in plamani.

Acest lucru face ca plamanii sa isi piarda elasticitatea, ceea ce va duce la dificultati in respiratie.

Expresia "infiltrarea aerului in tesuturi" se refera la procesul prin care aerul, in loc sa fie transportat in mod normal prin alveole la celulele sanguine, se acumuleaza in tesuturile pulmonare.

Aceasta trebuie sa fie interpretata in contextul emfizemului, dar poate avea diferite conotatii in functie de situatia specifica.

Infiltrarea aerului poate interveni si in alte parti ale corpului, in afara de plamani, in urma unor traumatisme sau interventii chirurgicale, ceea ce provoaca o stare de discomfort si durere.

Eficienta schimbului de gaze in plamani este redusa atunci cand peretii alveolari se prabusesc, ceea ce duce la dificultati in respiratie si o scadere a saturei de oxigen.

Astfel, pacientii cu emfizem pot avea senzatia de lipsa de aer, oboseala sau chiar atacuri de panica.

In concluzie, emfizemul este o afectiune medicala grava care necesita atentie si ingrijire medicala, iar "infiltrarea aerului in tesuturi" este un aspect cheie al acestei boli.

Pacientii cu simptome de emfizem ar trebui sa consulte un medic pentru un diagnostic si pentru un plan de tratament.

Emfizemul este o parte a unui grup mai mare de boli pulmonare obstructive cronice .

Fumatul este cauza cea mai comuna a emfizemului, dar exista si alte cauze, inclusiv expunerea la anumite chimicale si poluanti.

Oricine are simptome si semne ale emfizemului, in special dificultati in respiratie si o capacitate redusa de a face exercitii, trebuie sa caute asistenta medicala imediat.

Citeste si despre:

Emfizemul Emfizemul pulmonar Emfizemul lobar congenital: o afectiune rara si dificil de diagnosticat Bolile respiratorii cronice si kinetoterapia 8 moduri de a pastra curat aerul din locuinta 7 simptome ale bolilor pulmonare Bronhopneumopatia obstructiva cronica Mituri periculoase despre boala pulmonara obstructiva cronica Bulectomia, procedura chirurgicala care indeparteaza bulele de aer de la nivelul plamanilor Exercitii de respiratie pentru persoanele cu BPOC