Electrooculografie

Examen al ochiului, destinat sa inregistreze potentialul de repaus (activitatea electrica de baza, in absenta stimularii) al acestui organ in timpul miscarilor oculare.
Electrooculografia permite confirmarea diagnosticului numeroaselor afectiuni retiniene (mai precis, ale epiteliului pigmentar), constitutionale (chist, degenerescenta tapetoretiniana) sau dobandite (epitelita retiniana sau atingere toxica provocata de unele antipaludice de sinteza).

Tehnica si efecte secundare - Se dispun mai intai 4 electrozi pe piele, de fiecare parte a ochilor. Intr-o camera in care intensitatea luminoasa variaza, pacientul trebuie apoi sa efectueze miscari de "du-te vino" ale ochilor intre doua puncte de lumina rosie. activitatile electrice captate sunt amplificate de un ordinator, care le inregistreaza si le traduce pe un grafic numit electrooculograma. Electrooculografia este un examen absolut deloc dureros, care nu este insotit de vreun efect secundar.

Citeste si despre:

MedLife lanseaza primul asistent AI care ofera ghidaj medical personalizat, direct in aplicatie MedLife Medical Park continua sa isi extinda operatiunile medicale si inaugureza un compartiment de primiri urgente Angiomatoza bacilara, infectie bacteriana frecvent intalnita la varstnici Tulburarile congenitale ale regiunii ano-rectale Afectiunile hepatice si impactul consumului crescut de grasimi Tot ce trebuie sa stii despre diverticulii esofagieni Sensibilitatea dentara la frig: cauze si solutii eficiente Arsurile de cai aeriene - cauze, simptome, tratament Infectii asociate dispozitivelor medicale Interventiile chirurgicale la persoanele varstnice