Electrooculografie

Examen al ochiului, destinat sa inregistreze potentialul de repaus (activitatea electrica de baza, in absenta stimularii) al acestui organ in timpul miscarilor oculare.
Electrooculografia permite confirmarea diagnosticului numeroaselor afectiuni retiniene (mai precis, ale epiteliului pigmentar), constitutionale (chist, degenerescenta tapetoretiniana) sau dobandite (epitelita retiniana sau atingere toxica provocata de unele antipaludice de sinteza).

Tehnica si efecte secundare - Se dispun mai intai 4 electrozi pe piele, de fiecare parte a ochilor. Intr-o camera in care intensitatea luminoasa variaza, pacientul trebuie apoi sa efectueze miscari de "du-te vino" ale ochilor intre doua puncte de lumina rosie. activitatile electrice captate sunt amplificate de un ordinator, care le inregistreaza si le traduce pe un grafic numit electrooculograma. Electrooculografia este un examen absolut deloc dureros, care nu este insotit de vreun efect secundar.

Citeste si despre:

Sondaj realizat de MedLife: Intentia de vaccinare in Romania este mult sub valorile la care era estimata initial

Totul despre toxoplasmoza - cauze, simptome, tratament

MedLife a incheiat prima etapa de secventiere a probelor provenite din Republica Moldova. 93 din 94 de probe prelucrate sunt cu tulpina britanica a coronavirusului

Johnson & Johnson amana livrarea vaccinului anti-COVID in Europa, dupa ce in SUA au aparut 6 cazuri de cheaguri de sange

MedLife anunta concluziile primei etape in studiul privind raspunsul imun al organismului dupa vaccinarea anti-COVID-19

La cat timp se face rapelul daca ne-am infectat cu COVID-19 intre doze?

Oficial: Romania va continua vaccinarea cu AstraZeneca, pentru toate categoriile de varsta!

Oxford intrerupe testele clinice cu vaccinul AstraZeneca pe copii si adolescenti

MedLife a identificat alte 92 de cazuri cu tulpina britanica din 92 de probe noi secventiate

Testarea pentru COVID in farmacii ar putea incepe intr-o saptamana