E-uri

Aditivul alimentar reprezinta orice substanta naturala sau chimica care nu este consumata ca aliment in sine si nu este folosita ca ingredient constituent al unui aliment, care are sau nu valoare nutritiva si care se adauga intentionat, cu un scop tehnologic (incluzand modificari organoleptice) in timpul producerii, procesarii, prepararii, tratarii, impachetarii, ambalarii, transportului si stocarii unui aliment, devenind un component sau afectand intr-un fel caracteristicile alimentelor la care se adauga.
Sinonim: aditiv alimentar.

Citeste si despre:

Utilizarea corecta a spray-urilor Lista completa a E-urilor si alimentele in care se gasesc Ce contin cartofii prajiti de la renumitele fast-food-uri? Cele mai toxice E-uri alimentare E-urile pot fi bune pentru organism Spray-urile nazale dau sau nu dependenta? Folosirea gadget-urilor de catre copiii mici Stabilirea preturilor produselor medicamentoase de uz uman de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala Gustarile luate in timpul programului de lucru influenteaza negativ efectele dietelor