Dishidroza

Forma de eczema caracterizata prin vezicule care apar pe maini si pe picioare. dishidroza, foarte frecventa, nu are intotdeauna o cauza cunoscuta. Uneori ea este consecinta unei infectii cu o bacterie sau cu o ciuperca microscopica. In alte cazuri, este vorba de o alergie prin contactul prelungit sau repetat cu o substanta precisa (nichelul, de exemplu). Ea poate, de asemenea, sa fie legata de o perturbatie psihologica.
Boala se manifesta mai intai prin inrosirea palmelor mainilor, a plantei piciorului si a fetelor laterale ale degetelor de la maini si de la picioare. Apoi apar vezicule. Aceste leziuni se asociaza cu mancarimi. Dishidrozele fara cauza cunoscuta au adesea o evolutie sezoniera, recidivand in fiecare primavara sau in fiecare toamna.
In primul rand, este cel al bolii in cauza daca ea este cunoscuta, asociind aplicarea de antiseptice si de antiinflamatoare (corticosteroizi cutanati, paste pe baza de sulfat de cupru sau de suflat de zinc). Un tratament general pe baza de antihistaminice poate fi util.

Citeste si despre:

Dishidroza sau eczema dishidrotica Eczema dishidrozica - vezicule pe maini si picioare Eczemele endogene Pruritul - Mancarimea Dermatita herpetiforma Ce este si cum se manifesta acropustuloza? Mancarimile de picioare pot ascunde boli grave! Top 10 probleme de sanatate Displazia ectodermala