Dietetica

Studiu al alimentatiei.
Dietetica include cunoasterea valorii nutritive a alimentelor si a transformarii lor in decursul gatirii si conservarii. Ea permite sa se stabileasca regimuri alimentare adaptate necesitatilor subiectilor sanatosi sau bolnavi. Astfel, un copil atins de boala celiaca (intoleranta la gluten) va trebui sa primeasca aporturile energetice necesare cresterii sale, tinand cont de alimentele care ii sunt interzise (ovaz, grau, orz, secara). In cadrul ingrijirii subiectilor obezi sau care prezinta o supraincarcare ponderala, dietetica va permite stabilirea unui regim hipocaloric, dar echilibrat, care sa nu provoace carente.

Citeste si despre:

Bauturile dietetice sunt periculoase pentru rinichi Adevarul despre bauturile dietetice carbogazoase Cat de sanatoase sunt alimentele dietetice? Recomandari dietetice pentru pacientii cu hipertensiune arteriala Diareea la copii - sfaturi dietetice Gastropareza diabetica - gestionata cu succes prin modificari dietetice 6 produse dietetice care ingrasa Alimente mai putin sanatoase care pot contribui la scaderea in greutate Obezitatea la copii si sportul Dieta anticancer - Sfaturi alimentare pentru prevenirea si lupta impotriva cancerului
Cere sfatul medicului ×