Deces

Incetarea completa si definitiva a vietii.
moartea corespunde in mod obisnuit opririi oricaror functii vitale, cu incetarea definitiva a oricarei activitati cerebrale.

Moartea clinica sau moartea aparenta, cu stop respirator, stop cardiac si suspendarea constientei, este o faza initiala care poate fi eventual obiectul unei reanimari cardiorespiratorii si deci - cel putin in unele situatii - potential reversibila.

moartea cerebrala sau coma depasita, corespunde opririi definitive a oricarei activitati cerebrale, inclusiv a trunchiului cerebral, cu suspendarea oricarei activitati respiratorii spontane si cu electroencefalograma plata. In unele tari precum Franta, moartea cerebrala defineste moartea legala.

Sinonim: moarte, exitus.

Citeste si despre:

Top 10 cauze de deces la nivel mondial 8 moduri prin care grasimea in exces poate conduce la deces Sanatatea femeii - vulnerabilitati Autopsia Defectele de nastere si dieta mamei Sindromul inimii frante Metaqualona Top 6 probleme de sanatate la barbati Accidentul vascular cerebral si incontinenta Importanta tipului de colesterol in bolile cardiace