Cetoza

Cetoza este un proces natural care apare atunci cand grasimile sunt transformate in energie de catre organism - de obicei cand acesta nu primeste suficienta glucoza (carbohidrati), pentru a asigura corpului energia de care acesta are nevoie. Grasimea este defalcata in energie si corpi cetonici (produse moleculare obtinute in urma procesului metabolic).
Cetoza poate avea loc cand o persoana nu asimileaza carbohidranti, dupa o perioada de exercitii fizice intense sau atunci cand urmeaza o dieta cu un nivel scazut de carbohidrati dar ridicat in grasimi.
Cetoza in sine nu este un proces daunator si se desfasoara atat la persoanele care sufera cat si la cele care nu sufera de diabet.

Citeste si despre:

Diabetul si scaderea in greutate: cea mai buna solutie 5 diete care nu functioneaza Cat putem supravietui fara hrana si apa Regimul puterea proteinelor Ghidul pacientului diabetic Cetoacidoza diabetica Diabetul zaharat insulino-dependent (DZ de tip I) la copii Dieta Atkins: ghid pentru incepatori Dieta Cambridge Stil de viata bazat pe un continut redus de carbohidrati