Caroten

Pigment portocaliu, liposolubil, precursor al vitaminei A, prezent in morcovi, rosii, unele legume verzi, in fructe, in laptele integral si in unt.
Un consum excesiv de alimente bogate in beta-caroten provoaca o ingalbenire a pielii. Aceasta coloratie dispare rapid de indata ce se suprima excesul de aport alimentar in beta-caroten. Beta-carotenul protejeaza pielea fata de soare prin stimularea sintezei melaninei.

Citeste si despre:

Informatii surprinzatoare despre beta-caroten Fructe care iti furnizeaza energie de dimineata Ajutati-va corpul sa fie puternic si sanatos prin consumul de broccoli Sparanghelul - beneficii pentru sanatate Sfaturi medicale de care sa tii cont de sarbatori Frumusete din interior catre exterior Aliatii organismului in sezonul rece: antioxidantii 6 produse dietetice care ingrasa Alimente bogate in antioxidanti Cat inseamna o portie de fructe sau legume?
Cere sfatul medicului ×