Capilarita

Inflamatie acuta sau cronica a capilarelor sangvine, uneori a arteriolelor si venulelor alaturate, antrenand manifestari cutanate predominant la nivelul gambelor.

Cauze - Capilaritele au cauze si mecanisme, in general, prost cunoscute. Uneori poate fi invocat un mecanism imunologie, o diminuare a circulatiei venoase (varice si flebite ale membrelor inferioare) sau un factor alergic.

Simptome si semne - Capilaritele sunt raspunzatoare de mai multe simptome cutanate, mai mult sau mai putin difuze, asociate in mod divers: purpura, semnul cel mai caracteristic; o coloratie bruna sau galbuie a pielii, datorata depunerilor de fier provenind din globulele rosii distruse pe loc; o forma frecventa este dermita ocre a gambelor, consecinta unei insuficiente croniee a circulatiei venoase.

Tratament - Nu exista un tratament curativ realmente eficace, in afara celui al unei eventuale cauze. Corticosteroizii si pomezile atenueaza mancarimile si leziunile eczematiforme pe care le prilejuieste aceasta inflamatie.

Citeste si despre:

Aspectul parului: indicii ale starii de sanatate

Glomerulonefrita acuta

Hipoglicemia

VSH crescut: cauze, intrebari, raspunsuri

8 secrete de ingrijire a parului pe timp de vara

Cauzele caderii parului la femei. Ce trebuie sa faci pentru a scapa de aceasta problema

Masajul

De ce au oamenii par pe corp?

7 metode de regenerare a parului

Poliartrita favorizeaza aparitia osteoporozei, sau…invers ?