Cancer mamar

Afectiune in care celulele maligne (canceroase) se dezvolta la nivelul tesutului sanului, creascand anormal intr-o maniera necontrolata. Cel mai frecvent tip de cancer mamar este carcinomul ductal, care se dezvolta de la nivelul ductelor. cancerul de san care se dezvolta de la nivelul lobilor sau lobulilor se numeste carcinom lobular si este cel mai frecvent tip de cancer mamar care afecteaza ambii sani.
Varsta si prezenta cancerului de san in familie influenteaza riscul de aparitie a cancerului de san. examinarea sanului se poate face cu ajutorul mamografiei (explorarea radiologica a sanului) sau a biopsiei (prelevarea de celule sau fragmente de tesut de la nivelul tumorii pentru a fi examinate la microscop).

Sinonim: cancer de san.

Citeste si despre:

Cancerul mamar la barbat Cancerul mamar, metastatic sau recidivant Cancerul mamar Pubertatea precoce, un factor de risc ascuns al cancerului mamar si ovarian Autoexaminarea sanilor, esentiala in depistarea precoce a cancerului mamar Care sunt simptomele de depistare ale cancerului mamar? Stadiile cancerului mamar si importanta testelor pentru a-l descoperi la timp Unde si cum se raspandeste cancerul mamar De ce recidiveaza cancerul mamar Cancerul mamar - metode de screening si factori de risc
Cere sfatul medicului ×