Branza

Produs lactat obtinut prin coagularea laptelui sub actiunea cheagului si/sau a fermentilor lactici si care a fost scurs de zer.
Branzeturile sunt alimente de o mare diversitate, dar toate au comuna bogatia lor in proteine si in calciu. Ele au un continut variabil de lipide si de sodiu.
Continutul lor in apa variaza intre 35 si 80%. Procentajul de materii grase indicat pe ambalaj este calculat pe reziduul uscat al produsului. Branzeturile cu pasta fiarta sunt cele mai grase, dar si cele mai bogate in calciu. O parte din vitaminele hidrosolubile dispar in timpul scurgerii branzei, dar se produce o imbogatire in vitaminele B2, B3, B6 si B9 sub actiunea mucegaiurilor. vitamina A se gaseste din abundenta in branzeturile grase.
In regimurile de slabire, este recomandat sa se limiteze consumul de branzeturi (din cauza continutului bogat in lipide, si deci in calorii). Branzeturile cu pasta moale sunt contraindicate la subiectii care fac tratament cu inhibitori de monoaminoxidaza (I.M.A.O).

Citeste si despre:

Informatii pe care trebuie sa le aflati despre branza Beneficiile sucului de noni Spaghetele - informatii nutritionale Topul celor mai bune surse alimentare de proteine Listerioza – Infectia cu Listeria monocytogenes 7 mituri explicate despre dieta vegana Topul celor mai bogate surse alimentare de proteine Constipatia Plan de detoxifiere pentru 7 zile