Artrodeza

Interventie chirurgicala constand in blocarea definitiva a unei articulatii cu scopul de a o face nedureroasa si stabila.

Indicatii - Inconvenientul major al unei artrodeze este limitarea mobilitatii membrului sau a regiunii de corp in cauza. Chirurgii nu practica aceasta interventie decat atunci cand este imposibil sa realizezi o artroplastie (refacerea chirurgicala a articulatiei) sau in caz de esecuri repetate ale acesteia. O artrodeza poate fi practicata, de asemenea, pe o articulatie foarte deteriorata sau pentru care pierderea de mobilitate este putin deranjanta, sau cand protezele disponibile nu sunt suficient de fiabile.

Citeste si despre:

Osteoartrita Artrita juvenila reumatoida Artrita Dureri lombare Cele mai frecvente simptome in caz de artrita Distrofia facio-scapulo-humerala: o afectiune genetica complexa si progresiva Sindromul Müller-Weiss, o boala degenerativa rara a piciorului Cum diagnosticam distrofia musculara facio-scapulo-humerala Gestionarea cifoscoliozei: optiuni terapeutice si strategii de recuperare