Antitusiv

Medicament utilizat in tratamentul simptomatic al tusei.
- Antitusivele opiacee (codeina, codetilina, folcodina etc.) actioneaza prin inhibarea centrilor nervosi cerebrali si trateaza tusea uscata, fara expectoratie. Ele sunt prezentate sub forma de siropuri si de comprimate. Au un efect sedativ si pot provoca somnolenta.
- Alte antitusive, neopiacee (acetilcisteina, carbocisteina), sunt expectorante, fluidifiante sau mucolitice. Ele sunt folosite in tratamentul tusei umede. Asociate uneori cu antispasmodice, ele se gasesc sub forma de sirop sau de pliculete.
Dintre diferitele antitusive disponibile, trebuie sa se selectioneze produsul si doza care nu vor impiedica eliminarea eventualelor expectoratii, ceea ce ar risca atunci intarzierea vindecarii, prin suprainfectare. Pe de alta parte, folosirea de antitusive nu scuteste cautarea cauzei tusei.

Citeste si despre:

Hidrocodona Codeina Dextrometorfan Ghid pentru tratarea gripei 6 greseli in administrarea medicamentelor Metaqualona 10 sfaturi practice pentru ameliorarea simptomelor racelii Pneumonia - ghid de recuperare Primul ajutor in caz de astm indus de efortul fizic Pregatiti-va pentru bolile din sezonul rece