Antihipertensiv

Medicament utilizat in tratamentul hipertensiunii arteriale. Alegerea intre diferite antihipertensoare, comportand eventual o asociere a mai multora dintre ele, este hotarata in functie de varsta, de patologiile asociate, de toleranta fata de produs.
Antihipertensoarele diminueaza valorile presiunii arteriale sistolice (maxima) si diastolice (minima) cu scopul de a preveni complicatiile hipertensiunii. Tratamentul este, in general, de lunga durata. O supraveghere la intervale regulate se impune pentru a verifica eficienta tratamentului, absenta unei caderi excesive a tensiunii, absenta aparitiei efectelor nedorite.

Citeste si despre:

Administrarea medicatiei antihipertensive in mod corect Metildopa - un antihipertensiv indicat in sarcina Hipertensiunea arteriala: tratamente alternative si complementare Informatii esentiale despre biopsia hepatica Modificarile sexuale si fizice aparute pe masura inaintarii in varsta 10 cauze frecvente ale abstinentei Factorii care declanseaza pirozisul (arsurile retrosternale) Despre Yoga