Antiemetic

Substanta cu efect antivomitiv.

Un antiemetic poate fi folosit pentru a apreveni sau trata senzatia de greata si voma, care pot aparea dintr-o varietate de motive, cum ar fi efectele secundare ale altor medicamente, bolile de calatorie sau in timpul tratamentelor medicale precum chimioterapia.

Actiunea antiemetica specifica poate varia in functie de substanta de baza.

De exemplu, unele medicamente antiemetice pot afecta miscarile musculare ale stomacului, in timp ce altele pot bloca anumite semnale chimice din creier.

Acestea sunt adesea utilizate intr-o varietate de contexte medicale, de la tratarea afectiunilor de sanatate obisnuite, cum ar fi gripa sau boli de stomac, pana la folosirea lor in proceduri medicale pentru a controla efectele secundare.

Desi antiemeticele pot fi foarte utile pentru a preveni greata si voma, ele pot avea, de asemenea, propriile efecte secundare, cum ar fi constipatia sau senzatia de ameteala.

Este important sa se urmeze dozarea si instructiunile medicului atunci cand se utilizeaza acest tip de medicament.

In concluzie, un antiemetic este o substanta cu efect antivomitiv folosita pentru a contracara sau a alina greata si varsaturile.

Citeste si despre:

Managementul greturilor si varsaturilor la pacientii oncologici Antibioticele in sarcina Clorpromazina Protocol de practica in artrita idiopatica juvenila Migrena juvenila Interactiunea alimentelor cu medicamentele Delirium Ocluzia intestinala sau blocarea intestinului Cannabisul si cannabinoidele