Amigdalectomie

Indepartare chirurgicala a amigdalelor.

Indicatii - amigdalectomia este indicata in caz de infectie amigdaliana cronica sau repetata, sau cand amigdalele hipertrofice impiedica respiratia.

Desfasurare si convalescenta
- Operatia se practica sub anestezie generala de scurta durata. Uneori, ia 24 ore dupa interventie, survin sangerari ale gatlejului, pacientul trebuie sa ramana atunci in pozitie intinsa, culcat pe o parte, pentru a putea inghiti mai usor. Durerile din gatlej si din urechi, obisnuite, necesita adesea administrarea unui analgezic. O alimentatie lichida este data pacientului. durerile de deglutitie din timpul meselor pot persista pe durata a 2-3 saptamani aproximativ. Vindecarea completa este realizata in mod normal in doua saptamani. Daca mai tarziu se produce o sangerare, este necesar sa fie consultat fara intarziere un medic.


Sinonim: tonsilectomie.

Citeste si despre:

Se efectueaza apendicectomia si amigdalectomia prea des? Amigdalectomie - cand si de ce este indicata scoaterea amigdalelor Amigdalita Organe inutile Faringita streptococica acuta Bolile sistemice determinate de infectiile orale Ce sunt pietrele pe amigdale? Abcesul periamigdalian Dictionar medical de confuzii in bolile digestive Informatii esentiale despre amigdalita