Postata de izu cu 13 ani in urma.
Buna ziua.Fetita mea de 6 ani,a facut varicela care i-a erupt in 31 decembrie.A avut doar cateva eruptii care, aproape i-au trecut.
In 14 ianuarie dupa 3 zile de febra 38,5-39,8 C am observat cateva eruptii si eu pe piept.Dupa 2 zile am eruptii,cu sutele cred, peste tot si am observat cateva eruptii si la ceilalti 2 membrii ai familiei.Intrebarea mea este ca fetita mea poate sa mai faca inca o data eruptii stand cu noi in casa toata ziua, si de ce sau cum ar trebui sa o feresc?
Va multumesc.
acum 13 ani
Varicela se face o data in viata, apoi da imunitate. Daca ati vazut ca fetita are varicela, trebuia sa o izolati de restul familiei. Exista de altfel si vaccin impotriva varicelei.
Acum fetita nu este in pericol. Dvs in schimb da. Daca aveti varicela, trebuie sa stati toti in carantina si nu aveti voie sa iesiti sau sa va vedeti cu alte persoane.
acum 13 ani
Daca fetita a avut varicela, nu va mai face. Varicela apare o singura data in viata. Bolile copilariei, precum varicela, pot fi mai grave la adulti decat la copii. Adica modul de manifestare este mai urat: temperatura mare, bubite multe,.... La copii poate fi mult mai simplu. Atentie daca aveti copii sub 3 ani. Si la ei poate fi mai grav. Oricum, nu va scarpinati, nu rupeti bubele. Raman urme urate care nu trec toata viata. Stiti cum se spune ''''cu fata ciupita de varsat''''(varicela este varsat de vant). Poti scrie pe Google ''''varicela'''' si te informezi. Scrie apoi ''''varicela la adulti''''. Sanatate.
acum 13 ani
Parintii nu se pot izola de copii, daca acestia fac bolile copilariei. Oricum izolarea este tardiva pt ca varicela are o perioada de incubatie cand nu prezinta nici un simptom. In acea perioada cel care a luat deja virusul varicelei il poate transmite, fara ca el sa se fi imbolnavit.De regula, cand un membru al familiei face varicela, fac toti ceilalti membri care nu au avut. Se face vaccin, dar acesta nu te asigura ca nu faci boala, ci doar ca nu va avea un mod de manifestare extrem de agresiv. Toti copiii au vaccinul facut, pana la 2 ani, cred, este obligatoriu acum.
acum 12 ani
Vaccinul pentru varicela este facultativ si se face contracost.
acum 13 ani
Varicela
Varicela este cunoscuta si sub numele de varsat de vant si este o infectie virala contagioasa - prin contact direct sau pe cale respiratorie, ce apare pe tot corpul sub forma de eruptii cu puroi: pe fata, pe piept, pe cap, pe maini si picioare, pe abdomen, in gat si pe organele genitale si de multe ori se manifesta la inceput cu disconfort si febra, cu dureri in gat si sensibilitate a vederii si a puterii de concentrare.
Se spune ca este boala copilariei, insa ataca la orice varsta atunci cand sistemul imunitar este scazut si lasa urmari grave atunci cand este perceput la adulti, la femeile gravide sau la copii nou-nascuti. Simptomele de disconfort, de durere de cap si uneori de greata apar cu 1-3 zile inainte de eruperea virusului si termenul de incubare este de o saptamana - o saptamana si jumatate. In aceasta perioada "basicile" erupte ajung la maturitate, se usuca si dispar.
Privind aparitia varicelei la adulti, aceasta poate duce la complicatii: encefalita, septicemie sau boala de plamani, iar in cazul femeilor gravide, aceasta infectie poate afecta fatusul care se va naste cu sindromul congenital al varicelei, cu o atrofiere a membrelor, dar si cu o afectiune a ochiilor si a sistemului nervos.
Varicela este contagioasa doar in acea perioada de dinaintea eruperii vezicilor pe piele - inainte de aparitia "basicutelor" si pana la uscarea lor, cand formeaza o crusta maronie, cunoscuta drept "coaja".
Cei care au contactat acest virus devin imuni la el, adica nu-l mai pot contacta, insa este recomandat sa se intareasca sistemul imunitar, prin consumarea fructelor si a legumelor bogate in vitamine si proteine.
Este recomandat sa nu va scarpinati, pentru a nu rupe coaja si a creste riscul de a ramane cicatrici. Si pentru calmarea durerilor provocate de aceste eczeme (mancarimi) pudrati zona afectata cu pudra mentolata sau cu talc, care are efect de calmare, dar si de dezinfectare si cicatrizare mai rapida a ranilor. Celor mici va trebui sa le taiati unghiile, sa le spalati in fiecare zi mainele cu apa calda si sapun si sa le bandajati apoi in vata si tifon. Imbracamintea si a adultilor si a celor mici trebuie sa fie lejera, usoara si moale, iar lenjeria de pat trebuie schimbata la 1-2 zile. Daca virusul erupe si in cavitatea bucala, aceasta trebuie curatata cu ceai de musetel.
In aceasta perioada sunt recomandate mancarurile usoare, deoarece aceste "bubite" apar si pe intestin, fructe, multe lichide si eliminarea mancarurilor grele, iar persoanele care s-au infectat cu acest virus trebuie sa ramana in casa si sa nu ia contact cu alte persoane pentru a nu-i contamina.
Este recomandat sa consultati de urgenta medicul de familie.
acum 13 ani
Incubatia varicelei
Perioada de incubatie este de la 7 la 21 de zile dupa expunere, in general aparand la 14 pana la 17 zile. De exemplu, daca un copil face varicela si intrerupe scoala, fratii si surorile vor avea simptome cam la 2 saptamani mai tarziu.
Durata varicelei
Varsatul de vant dureaza intre 7 si 10 zile la copii dar are o perioada mai mare la adulti. Perioada contagioasa Incepe la 2 zile dupa aparitia veziculelor pe piele si dureaza pana cand se acopera de cruste. Un copil cu varsat de vant ar trebui izolat aproximativ o saptamana. Nu trebuie tinut in casa pana cand cad toate crustele. Persoanele bolnave sau care au probleme cu sistemul imunitar nu trebuie sa vina in contact cu varicela, si nici femeile insarcinate.
Tratamentul varicelei
Nu se prescriu antibiotice pentru tratarea varsatului de vant deoarece aceasta boala este cauzata de un virus. Antibioticele se administreaza doar in cazul in care copilul dezvolta o infectie secundara de natura microbiana. Copiii si celelalte persoane care fac boala si au un sistem imunitar slabit au nevoie de un tratament antiviral (acyclovir).
De obicei, tratamentul care se da la domiciliu este orientat pentru usurarea mancarimii si pentru scaderea febrei. Pentru mancarimi se pot folosi comprese umede sau bai racoroase, la fiecare 3 sau 4 ore in primele zile.
Baile cu fierturi de cereale pot ajuta. Baile nu raspandesc varsatul de vant. Tamponati corpul (nu frecati) pentru a-l usca.
Lotiunea cu calamina este utilizata de obicei pentru mancarime, dar nu puneti lotiune langa ochi sau pe fata bebelusilor. Taiati unghiile scurt pentru a preveni scarpinarea care poate conduce la infectarea veziculelor rupte.
Eruptia din interiorul gurii poate provoca dificultati la mancare. Administrati fluide racoroase si usoare, mancare pasata. Evitati orice mancare sau bautura care contine acizi cum ar fi sucul de portocale si in special sarea. Durerea din gura poate fi usurata cu ajutorul acetaminophenului (Tylenol).
Veziculele din zona genitala pot fi dureroase. Se pot aplica cremele anestezice care atenueaza durerile. Pentru reducerea febrei se utilizeaza o medicatie fara aspirina, cum ar fi acetaminophenul (Tylenol). Aspirina nu se foloseste la copii cu varsat de vant sau alte infectii virale deoarece poate cauza sindromul Reye.
Cand chemam doctorul
Majoritate infectiilor cu varicela nu necesita tratament medical special. Daca nu sunteti sigur asupra diagnosticului, daca aveti intrebari sau sunteti ingrijoratiasupra posibilelor complicatii, chemati doctorul. El va poate ghida pentru urmarirea complicatiilor si va poate ajuta sa alegeti medicatia potrivita pentru mancarime.
Chemati doctorul si daca febra depaseste 39,4 grade Celsius si daca copilul are dureri de cap severe, daca nu poate suporta lumina, daca este neobisnuit de somnoros sau este greu de trezit, se misca cu greutate, gatul rigid sau dezvolta probleme de respiratie.
Chemati doctorul daca sunt semne de infectare a veziculelor; daca suprafata din jurul veziculei este umflata, rosie sau dureroasa sau daca din vezicule se scurge puroi (lichid gros, decolorat).
acum 13 ani
si fetita mea de 2 anisori a facut varicela, dar medicul mi-a spus ca nu-i nimic grav si ca copiii suporta mai bine ca adultii, asa ca nu va faceti griji...
acum 11 ani
Am facut varicela cand aveam 29ani,acum am 36 ani si cineva din familie are acum varicela.Mai exista riscul sa o mai iau?Astept un raspuns.Sunt foarte ingrijorata deoarece la o varsta inaintata este mult mai complicat cu acest virus.
Va multumesc!
acum 11 ani
Am facut varicela cand aveam 29ani,acum am 36 ani si cineva din familie are acum varicela.Mai exista riscul sa o mai iau?Astept un raspuns.Sunt foarte ingrijorata deoarece la o varsta inaintata este mult mai complicat cu acest virus.
Va multumesc!
acum 11 ani
Am facut varicela cand aveam 29ani,acum am 36 ani si cineva din familie are acum varicela.Mai exista riscul sa o mai iau?Astept un raspuns.Sunt foarte ingrijorata deoarece la o varsta inaintata este mult mai complicat cu acest virus.
Va multumesc!
acum 3 ani
Am avut varicelă când eram copil.Acum am 20 de ani.Mai pot lua încă odată?
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua