Postata de Iosi cu un an in urma.
Bună ziua! Am 20 de ani, ultima menstră a fost pe 12 martie (83 de zile arată aplicația astăzi), ultimul act sexual a fost pe data de 19 aprilie, la începutul lunii mai am avut o infecție pe care am reușit să o tratez ulterior. De menționat este faptul că atât în luna ianuarie cât și în luna februarie am avut menstruație de câte două ori pe lună. De asemenea, în luna ianuarie am terminat un tratament cu sotret/roaccutane care a durat 6 luni după care am făcut analize și totul a fost în regulă. Acolo medicul de familie a observat o imunitate scăzută și mi-a recomandat vitamina C, magneziu și luminița nopții, pe care am început să le iau de 20 de zile, timp de 7 zile am luat și aspirină deoarece la întârzieri de 3-4 zile mai luam aspirină și menstruația apărea, însă de data aceasta nimic și am preferat să întrerup administrarea cu aspirină.
Nu aș vrea să ajung iar la anticoncepționale, deoarece am luat și la vârsta de 17-18 ani (6 luni) recomandat de medicul ginecolog Zoely, ultima vizită la acesta a fost făcută în decembrie, iar totul a fost perfect (fără vreo urmă de ovare polichistice).
acum un an
Buna ziua,
Intarzierile menstruale pot fi cauzate de mai multi factori, inclusiv dezechilibre hormonale, stres, schimbari in greutate, exercitiu fizic intens, probleme de sanatate sau alte conditii. Unii factori specifici din istoricul dumneavoastra medical, cum ar fi tratamentul cu Roaccutane, pot influenta ciclul menstrual.
Daca ati avut un contact sexual neprotejat in aprilie, exista intotdeauna un risc de sarcina, chiar daca nu a aparut menstruatia in mod obisnuit. In aceasta situatie, cel mai sigur mod de a confirma o sarcina sau de a o exclude este prin efectuarea unui test de sarcina in urina sau de sange.
Pentru a discuta despre optiunile contraceptive, inclusiv alternative la anticonceptionale, este recomandat sa consultati un medic ginecolog.
Va recomandam sa va programati la un medic ginecolog: https://www.clickmed.ro/medic/ginecologie
Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Investigatii-in-sarcina/cand-si-cum-se-poate-efectua-un-test-de-sarcinai_19272
sfatulmedicului.ro/Boli-genitale-feminine/dereglarile-ciclului-menstrual_15504
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua