Tatal meu este in coma in urma unui traumatism cranian. Mai stiți cazuri asemanatoare ?

Traumatism cranian cu hemoragie intracraniana si pierderea constientei

Postata de Utilizator11726427515 cu o saptamana in urma.

Tatal meu a suferit un traumatism cranian, în urma unei căzături de la 6 metri. Este a noua zi de când se află în comă. Imediat după căzătură, el a intrat direct în comă naturală. La căzătura s-a lovit pe partea dreaptă a capului, deci emisfera stangă a creierului este acum afectată. În timpul căzăturii si- a fracturat si mâna stângă. Este intubat, 50 % depinde de ventilator pentru a respira, iar medicii spun ca este riscul de infecție pulmonară, dacă va rămâne mult timp dependent. Imediat după accident, a fost pus direct în operație, fiind curățat de cheagurile de sânge, care i s-au acumulat. A fost ținut trei zile în comă indusă, după care de atunci tata este tot in comă naturală. A cincea si a șasea zi, a început să- și miște piciorul drept, mana dreaptă, a căscat si a mai și tușit. A avut câteva zile la rând în care a făcut febră. Dar de trei zile, tata nu mai schițează nici o mișcare. Doctorii spun ca are creierul varză, și că are șanse minime de supravietuire, fiind în stare vegetativă. Eu simt ca el iși revine, și mai ales gravitatea situației este destul de ridicată, necesitând timp îndelungat. Aș vrea să știu dacă ați mai întâlnit cazuri asemanatoare, din care pacienții si- au revenit.

Adauga raspuns

Raspunsuri (3)

SfatulMedicului

acum o saptamana

Buna ziua,

Anatomia si functionalitatea creierului sunt extrem de complexe, iar pacientii cu astfel de traumatisme pot avea rezultate neasteptate. Unele persoane pot intra in coma dupa un traumatism cranian si pot ramane in aceasta stare pentru cateva saptamani, dupa care isi revin treptat.

Miscarile pe care le-a facut tatal dvs. pot fi un semn bun, dar, din pacate, puseele de febra si lipsa oricaror miscari ulterioare pot fi, de asemenea, ingrijoratoare.

Insa fiecare pacient este unic, iar coma si starea vegetativa sunt afectiuni foarte complexe, care necesita o evaluare medicala sofisticata pentru a putea estima cu precizie rezultatul.

Unii pacienti pot ramane in coma pentru o perioada lunga de timp si apoi isi pot reveni in totalitate sau partial, in functie de gradul de deteriorare al creierului. Recuperarea poate fi un proces indelungat, implica o multime de sesiuni de recuperare medicala, atat de la punct de vedere fizic cat si cognitiv.

Asigurati-va ca tatal dvs. primeste cea mai buna ingrijire medicala posibila si sa intrati in contact cu specialistii, pentru a intelege pe deplin toate optiunile de tratament disponibile. Daca mai aveti nelamuriri sau intrebari, nu ezitati sa consultati un specialist.

In astfel de situatii, sustinerea emotionala si conexiunea cu pacientul sunt extrem de importante.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: www.clickmed.ro/medic/neurologie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Accidentul-vascular-cerebral/coma-neurologica_19734
sfatulmedicului.ro/Neuropatii/coma_4943

Multa sanatate tatalui dvs.!

Raspunde
 
0
 
Utilizator11726427515

acum o saptamana

Va mulțumesc! 🙏🏼

Raspunde
 
0
 
Viorica

acum o saptamana

Buna ziua,mama mea este in coma de 17 zile tot de la o cazatura.

Acest comentariu a fost moderat de administratorul forumului.

dupa cazatura,depinde de ventilator si nu are decat niste spasme,ochii deschisi dar doar unul il misca ,il misca si inchis fiind,se vedea prin pleoapa.Nu ne dau nici o speranta...Spitalul Constanta

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Hemoragia intracraniana Pierderea constientei Sindromul bebelusului scuturat Ajutorul acordat unei persoane in timpul unei crize epileptice Ajutorul acordat unei persoane in timpul unei crize epileptice

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua