probiotice

Suplimente nutritive

Postata de Daniela Lavinia cu 16 ani in urma.

Cu totii gazduim in si pe corpul nostru milioane de bacterii,care joaca un rol important in apararea impotriva patogenilor.
Probioticele (bacterii bune) incep sa ne colonizeze tractul digestiv inca din primele clipe dupa nastere.Sunt absolut necesare pentru o digestie adecvata si prevenirea proceselor de fermentatie acida in intestine.
Probioticele sunt parte a sistemului nostru imunitar si ajuta la prevenirea infectiilor.
Rolul probioticelor in organism:
-impiedica reproducerea si raspandirea bacteriilor daunatoare
-descompun alimentele pe care le mancam ,furnizand astfel energie pentru celulele din intestin.
-impiedica patrunderea bacteriilor daunatoare in organism prin peretii intestinelor.
-contribuie la formarea vitaminelor vitale in organism si la buna functionare a sistemului digestiv.
-ajuta la reducerea nivelului colesterolului in sange.

Adauga raspuns

Raspunsuri (2)

Florian Alex

acum 15 ani

corect, uite si un articol despre probiotice //sfatulmedicului.ro/articole/Medicina_alternativa/Probioticele_1110.html

Raspunde
 
0
 
Advertisement
Eu

acum 13 ani

In ultimul timp suntem invadati in reclame cu iarturi care spun ca au probiotice, cu toate ca eu stiam ca un iaurt normal, nu pote sa existe fara probiotice, si ma tem ca anumite iaurturi sunt cam sintetice nu prea ocntin lapte proaspat (un amic de al meu a facut practica intr-o renumita fabrica de lactate dein Romania, si spunea ca in acea fabrica nu intra gram de lapte, totul se facea din prafuri)
Daca e nevoie de suplimente ce contin probiotice eu recomand Probiobalance http://www.cali.ro/120-probiobalance-pentru-flora-intestinala.html
Eu prefer sa imi fac iaurt in casa, cumpar lapte proaspat de la tarani
Iaurtul se pregateste in modul urmator :
- se fierbe laptele si apoi se raceste la 25 °.
- se toarna in el o lingura de cuib de iaurt, adica de iaurt cumparat. Laptele in care am turnat cuibul de iaurt trebuie sa fie incalzit la 40 °, adica atat cat rabda degetul in el. Apoi se lasa sa stea linistit 3-4 ceasuri intr-o casa calduta sau langa soba in bucatarie. Pe urma se pune, vreme de o ora, in apa cat mai rece, pentru a opri dospirea laptelui.
Dupa aceasta iaurtul este gata si poate fi consumat. Din acest iaurt se poate lua si cuibul pentru pregatirea altui iaurt.
Si asa ai o sursa naturala de probiotice

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

7 suplimente nutritive periculoase pentru barbati Adevarul despre suplimentele nutritive pentru sportivi Avantajele unui stil de viata sanatos: alimente bio, suplimente nutritive bio si produse bio fara gluten

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×