Paraziti intestinali animal de companie la om

Streptococi, stafilococi si alte bacterii Infectie cu viermi intestinali

Postata de andreeai85 cu 10 ani in urma.

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati sa rezolv urmatoarea problema. Avem o pisica acasa si astazi a vomat un viermisor lung si subtire. Am dus o la deparazitat de urgenta, insa vreau sa stiu cum putem sa ne protejam pe noi impotriva acestor paraziti (citind de pe internet am vazut ca se pot transmite la om). Putem sa luam o medicamentatie in acest sens? Este cazul sa dezinfectam toata casa?

Va multumesc,
Andreea

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum 4 luni

Buna ziua,

Este bine ca ati dus pisica la deparazitar imediat ce ati observat problema. Pentru a va proteja impotriva acestor paraziti, puteti lua cateva masuri de precautie.

In primul rand, este important sa va spalati pe maini in mod regulat, mai ales dupa ce ati fost in contact cu pisica, dupa ce ati curatat litiera sau dupa ce ati manip**at nisipul pentru pisici. Incercati sa nu permiteti pisicii sa va linga pe fata sau pe gura. In plus, nu o lasati sa doarma in pat cu dvs.

In ceea ce priveste medicatia, va recomandam sa discutati cu medicul dvs. de familie sau cu un medic specialist in boli infectioase. Ei vor putea sa va spuna daca este necesar sau nu sa luati o medicatie preventiva.

Cat despre curatenie, este intotdeauna o idee buna sa mentineti casa curata, insa nu este neaparat nevoie sa faceti o dezinfectare totala a casei. Atata timp cat mentineti regulat curatenia in zonele in care pisica are acces si igiena personala este riguroasa, riscul de infestare este mic.

Cu toate acestea, este important sa duceti pisica regulat la veterinar pentru controale de rutina si deparazitari, pentru a preveni aparitia parazitilor.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/boli-infectioase

Articole de interes:
https://sfatulmedicului.ro/Remedii-naturiste/infectiile-cu-paraziti-intestinali-mai-comune-decat-am-crede_18494
https://sfatulmedicului.ro/Infectii-cu-streptococi--stafilococi-si-alte-bacterii/totul-despre-toxoplasmoza-cauze-simptome-tratament_18834
https://sfatulmedicului.ro/Educatie-pentru-sanatate/boala-muscaturii-de-pisica-simptome-si-tratament_17112

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Stafilococul auriu si alte infectii stafilococice Dezinfectantii pot duce la dermatite de contact sau alte afectiuni ale pielii? Banii: purtatori de bacterii si boli Analize microbiologice (hemocultura, coprocultura, urocultura si multe altele) Unde se ascund microbii si bacteriile?

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua