Infectie stafilococ patogen

Streptococi, stafilococi si alte bacterii

Postata de ana_ty cu 13 ani in urma.

Buna ziua,

Ma numbes Alexandru, am 23 de ani si vreau sa va prezint situatia mea:

De 1 an si jumatate fac regulat, aproape la o luna, o infectie la gat care se manifesta prin febra foarte mare (40 C), frisoane, inflamatia amigdalelor si pete albe pe acestea. Aceasta a aparut prima data in urma unei extractii dentare. Am aflat in aceasta vara, in urma unui exudat, ca ar fi vorba de o infectie cu stafilococ patogen. Antibiograma din urma analizei a aratat o sensibilitate la cefuroxime (28), claritromicina (26) si ciproflaxacin (25).

In urma rezultatului cu stafilococ patogen la urmatoare infectie, sfarsitul lunii august, la sfatul medicului, am urmat un tratament cu Zinat 500 mg de doua ori pe zi timp de 10 zile, urmat de 1 moldamin 1.200.000 ui pe saptamana timp de 4 saptamani. Dupa a 4 injectie cu moldamin infectia a reaparut la aproximativ 4 zile probabil datorita temperaturilor reduse din ultima perioada. De data aceasta doctorul mi-a sugerat sa urmez un tratamet cu Klacid 500 mg de doua ori pe zi timp de 7 zile, urmat de 1 luna de Moldamin.

Vreau sa emntionez ca infectia urmeaza de obicei acelasi tipar: inflamatia amigdalei drepte, iar la 3 zile urma inflamatia celei stangi, febra cedand de obicei a patra sau a cincea zi. In urma tratamentului cu Zinat si Moldamin, infectia nu a mai provocat o febra la fel de puternica (39 C) si a cedat dupa 3 zile, doar dupa o zi de tratament cu Klacid, amigdala stanga fiind foarte putin afectata. De asemenea eu nu am un sistem imunitar foarte puternic, racesc de 2-3 ori pe an, de obicei la schimbarea anotimpurilor si iau cu siguranta gripa daca un coleg o are. Nu am un istoric medical cu afectiuni grave, nu fumez si am o dieta echilibrata.

Vreau sa adaug ca inanite de acest rezultat am vacut mai multe exudaturi, la diferite clinici si am obtinut mereu ac. rezultat flora bacteriana normala. Toate acestea au fost facute la aproximativ 3 saptamani de la intreruperea unui tratament cu antibiotice, 2 dintre ele in primele zile ale infectiei inainte de incepere oricarui tratament moment in care erau vizibile petele albe, iar asistentii care au recoltat m-au asigurat ca recoltarea a fost facuta corespunzator, dimineata, fara a consuma nici un lichid sau aliment.

Intrebarile mele sunt:
1. Exista si alte analize suplimentare pe care le pot face?

2. Cand pot repeta exudatul si daca pot cere la antibiograma si analiza unor alte antibiotice?
(pe internet am gasit clindamycin si vancomicina sau clortimazol - care nu sunt sigur ca sunt potrivite)

3. Este nevoie sa-mi scot amigdalele si daca astfel pot rezolva permanent problema?

4. Ce suplimente pot folosi pentru a mari rezistenta corpului la aceasta bacterie?
(pe internet am gasit cordyceps sau propolis)

5. Care este numele acestei bacterii in engleza?


Vreau sa va asigur ca apreciez nespus sfaturile dumneavoastra si vreau sa va multumesc anticipat.

Adauga raspuns

Raspunsuri (4)

Dan

acum 13 ani

Salut Alexandru, si eu am avut problemele tale. Da-mi un mail pe yahoo la "***" si-ti
dau adresa la un doctor care te poate ajuta sa scap de ele, asa cum m-a ajutat si pe mine.
Nu e chiar usor de scapat de problemele astea.

Raspunde
 
0
 
Advertisement
Dr. Emil Otesteanu

acum 13 ani

Pentru Alexandru, Bună ziua ,
Istoricul afecţiunii d-tale , din care reiese frecvenţa focarului de infecţie , pe deoparte şi modul de tratament alături de reactivitatea organismuli , a amigdalelor pe de altă parte costituie una din indicaţiile pentru amigdalectomie .(operaţia cu extirparea focarului cronic de infecţie )
Rolul amigdalelor ( în mod normal ) este de barieră , de apărare a organismului .În acest moment ele nu-ţi mai pot îndeplini acest rol ,ci dăunează , Deci se recomandă extirparea lor şi nu repetarea tratamentului cu antibiotice .
Cosultaţi un medic ORL care la un examen obişnuit , va constata volumul şi criptele amigdalelor ! ! Aceasta este părerea mea ! ( Nu sunt ORL-ist )
. Cu sănătate Dr. Emil Otesteanu

Raspunde
 
0
 
orasanu ioana

acum 13 ani

Buna ziua ,baietelul meu in varste de 2 ani a avut o laringita in urma careia a ramas cu o tuse care a tinut aproape 3 luni ,la un exudat naso faringian ia iesit ca are un stafilococ patogen si il tratam cu un antibiotic Zinat si un antialergic Aerius .Vreau sa imi spuneti daca este bun acest tratament,si ce trebuie sa facem in continuare.

Raspunde
 
0
 
ana_ty

acum 13 ani

Si eu am incercat un tratament cu zinat, dar din cate am inteles citind pe net trebuie un tratament foarte lung (3-4 sap.). Eu am avut cele mai bune rezultate cu zinat, dar nu m-am vindecat, iar 3 saptamani de zinat pentru un copil de 2 ani mi se pare mult. Incercati un tratament naturist, care la mine sunt mult mai folositoare si reduc aproape complet simptomele, nu mai fac febra peste 39 si foarte rar, infectia nu mai dureaza decat 2-3 zile. Eu ma luat, tinctura de echinaceea si propolis, cordiceps si miere de manuka. Am facut si o saptamana de polidin, iar de atunci nu mai racesc atat de des.
Despre alegie pot sa va spun ca si eu am o forma usoara, care este cauzata de infectia constanta din corp sau de toxinele eliberate de stafilococ. Tot ce am incercat eu amelioreaza simptomele, dar nu ajuta foarte mult iar multe dintre ele au si efecte adverse. Pentru mine Sinupret (100% natural) si picaturi de propolis in nas au fost cele mai folositoare. Eu v-as sfatui sa cautati un tratament pentru stafilococ si pe urma sa tratati alergia daca nu dispare.
Exista si posibilitatea de a face un vacin perosnalizat la stafilococul fiului dumneavoastra la Institutul Cantacuzino. Costa 190 Ron si se fac injecti la 3 zile timp de 2.5 luni. Asta incer sa fac si eu acum, nu pot sa va spun daca merita, dar imi imaginez ca ar fi mai usor decat 4 sapt. de antibiotice. Sfatul meu este sa incercati un tratament imunostimulator (care din pacate o sa dureze cel putin 2-3 luni) si de acolo sa continuati si pe alta cale.
Multa sanatate!

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Stafilococul auriu si alte infectii stafilococice Dezinfectantii pot duce la dermatite de contact sau alte afectiuni ale pielii? Banii: purtatori de bacterii si boli Analize microbiologice (hemocultura, coprocultura, urocultura si multe altele) Unde se ascund microbii si bacteriile?

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×