Iubitul meu nu are erectie....

Sex si probleme sexuale Traumatisme ale maduvei spinarii Tulburari vasculare ale penisului

Postata de iuliaaa cu 14 ani in urma.

Am o reletie de 6 luni si iubitul meu nu are erectie. Precizez ca in prima luna a reletiei s-a intamplat de doua ori sa avem contact sexul.....dar nici unul cu finalizare...... de atunci au tecut 5 luni si nu s-a mai intampat nimic..... am dormit impreuna de foarte multe ori, am incercat sa-l excit si nimic..... mi-a spus ca doar cu mine i se intampla..... a incercat si cu alta femeie si a spus ca nu are nicio problema.... oare e posibil sa i se intample asta doar cu mine??? am eu ceva??? nu-l atrag sau are aceasta problema cu toate femeile si nu vrea sa-mi spuna??? ce sa fac???

Adauga raspuns

Raspunsuri (11)

selinuta20

acum 14 ani

stai linistita nu esti singura si mie mi sa intamplat cu un fost de al meu nu isi dadea drumul si era complexat dupa o saptamana de incercari a reusit nu esti tu de vina el cu psihicul lui pentru ca poate te doreste prea mult si se blocheaza lasati lucrurile sa decurga de la sine si o sa vedeti ca se rezolva ia-l cu frumosul si nu ii aminti mereu ca nu poate sa isi dea drumul ca se blocheaza organul genital masculin are o legatura foarte stransa cu creierul si acesta il blocheaza.bafta si sa imi spui ce ai mai facut..

Raspunde
 
0
 
iuliaaa

acum 14 ani

selinuta20 problema e ca el nu are erectie deloc.....

Raspunde
 
0
 
de pe net

acum 14 ani

Tulburari de erectie

Aceste tulburari afecteaza un numar mare de barbati si totodata si pe partenerele acestora. In cadrul acestui grup de disfunctionalitati sunt cuprinse mai multe tipuri tulburari ale functiei erectile:
- curbarea penisului in timpul erectiei (boala Peyronie)
- erectia dureroasa si de lunga durata (priapism) ceea duce la pierderea placerii contactului sexual
- ejacularea precoce cu imposibilitatea unui contact sexual suficient de lung ca durata.

De regula insa, in cadrul acestui grup de referim in special la imposibilitatea de a sustine o erectie adecvata pe perioada unui raport intim in scopul satisfacerii partenerei din punct de vedere sexual.
Desi tulburarile de erectie sunt mai frecvente in special dupa varsta de 65 de ani, pe acestea le putem intalnii la orice varsta. De altfel unul sau mai multe episoade de disfunctie erectila poate suferi si un barbat absolut normal fara a constitui un motiv de ingrijorare.

Odata cu avansarea in varsta este normal sa cunoastem ca tipul de erectie obtinut difera de erectia din anii tineretii, se obtine dupa o stimulare sexuala de mai lunga durata iar rigiditatea penisului nu este aceeasi. De asemenea intensitatea orgasmului poate scadea ca si volumul lichidului spermatic ejaculat iar timpul intre doua erectii consecutive se va prelungi.

Cand disfunctia erectila se dovedeste a fi o problema pentru pacient, oricat ar interfera aceasta cu imaginea despre sine a celui in cauza, acesta trebuie sa faca tot posibilul pentru a-si imbunatatii viata sexuala. Oricare ar fi cauza acestor tulburari, de natura fizica sau emotionala, problema trebuie rezolvata printr-un tratament adecvat.

Aceasta disfunctie, uzual, este denumita impotenta si reprezinta un subiect tabu. Atitudinea si abordarea acestui subiect trebuie insa schimbata. Tot mai multi barbati cauta ajutor pentru solutionarea acestei probleme iar medicii specializati in aceste probleme ii ajuta sa inteleaga cauzele acestei probleme si contribuie astfel la gasirea a noi si eficiente modalitati de tratare a acestui sindrom.
Cuprins articol

1. Generalitati
2. Simptome
3. Mecanism fiziopatologic
4. Cauze
5. Consult de specialitate
6. Diagnostic
7. Investigatii
8. Tratament
9. Profilaxie
10. De retinut!

Simptome
In cadrul simptomatologiei disfunctiei erectile sunt cuprinse urmatoarele elemente:
- imposibilitatea obtinerii unei erectii complete
- imposibilitatea de a mentine erectia pe toata perioada actului sexual
- sau chiar inabilitatea completa in a obtine erectia.
Mecanism fiziopatologic

Penisul are in componenta doi cilindrii de structura asemanatoare cu buretele, numiti corpi cavernosi, dispusi in lungimea acestuia si paraleli unul cu celalalt si cu uretra. Cand barbatul primeste stimulul sexual, impulsurile nervoase stimuleaza fluxul sanguin la nivelul corpilor cavernosi determinand umplerea acestora cu sange debitul sanguin crescand de pana la 7 ori in mod normal. Acest influx de sange duce la expandarea structurii corpilor cavernosi si umplerea acestora cu sange precum un burete producandu-se astfel erectia ce are ca rezultat cresterea in volum a penisului si rigidizarea acestuia. Prin mentinerea stimulului sexual se pastreaza un flux sanguin inalt si se mentine erectia. Dupa ejaculare cand dispare excitatia, excesul de sange se dreneaza prin sistemul venos si paraseste corpii cavernosi, penisul recapatand forma sa flasca.

Etapele specifice in obtinerea si sustinerea erectiei:
- prima etapa este reprezentata de perceptia stimulului sexual: imagini, atingeri, vorbe/soapte, miros, imaginatie, etc.
- a doua etapa este reprezentata de interpretarea de catre sistemul nervos central a semnalelor stimulatoare si trimiterea de impulsuri nervoase prin fibrele nervoase specifice catre organele sexuale
- a treia etapa este raspunsul vascular la stimulul nervos sexual si este reprezentat de relaxarea unor structuri vasculare cu dezvoltarea unui flux sanguin ce va umple corpii cavernosi cu obtinerea erectiei.
Oricare dintre etape poate fi afectata de un stimul necorespunzator si prin perturbarea acesteia poate duce astfel la compromiterea erectiei declansand ceea ce numim o tulburare de erectie.
CauzeSus

Cauzele acestei tulburari/disfunctii si chiar a impotentei pot fi fizice (organice) sau de natura psihologica. Dintre cauzele de natura psihologica sunt de mentionat: stresul, anxietatea, depresia si oboseala.
Din alta categorie de factori ce pot declansa probleme de erectie sunt stimulii negativi sexuali iar acestia constau in anumite tensiuni, neconcordante sau neintelegeri intre parteneri - anumite resentimente, ostilitati, inconveniente si simpla lipsa de interes sau stimulul sexual.
Totusi nu intotdeauna cauza imposibilitatii obtinerii unei erectii este de natura psihologica.

Cauzele de natura fizica, organica sunt de asemenea destul de frecvente iar acestea cuprind:
- leziuni ale unor structuri neuronale cu rol in transmiterea impulsurilor nervoase ca raspuns la stimulul sexual. Frecvent acestea sunt intalnite in cadrul neuropatiei diabetice
- tulburari ale sistemului cardiovascular ce afecteaza si reduc fluxul suplimentar de sange la nivelul pelvisului
- medicamente in cadrul unor tratamente cronice care inhiba functia sexuala
- interventii chirurgicale pentru cancerul de prostata
- fracturi sau contuzii forte de coloana vertebrala cu afectarea maduvei spinarii
- scleroza in placi
- tulburari hormonale
- alcoolismul si alte forme de dependenta si abuz de droguri.

Tulburarile de erectie in anumite cazuri pot fi chiar intalnite ca prim semn in anumite afectiuni.
In multe cazuri problemele de natura fizica sau psihica pot interactiona si chiar pot constitui un cerc vicios: imposibilitatea obtinerii unei erectii orice cauza ar avea ea poate duce la anumite forme depresii, ce vor intretine astfel efectul negativ.
Exista o multitudine de factori de natura fizica si psihica ce pot contribui la aparitia unor probleme de erectie.

Acestia sunt:
Probleme de natura fizica, organica - boli cronice pulmonare, hepatice,renale, cardiace, arterio-venoase pot genera impotenta. De asemenea tulburari ale sistemului endocrin, diabetul zaharat, ateroscleroza. In anumite cazuri disfunctia sexuala apare datorita unei concentratii prea mici de testosteron in sangele pacientului - hipogonadismul masculin.

Interventiile chirurgicale suferite sau traumatism in antecedente. Disfunctia erectila poate fi declansata de un traumatism la nivelul coloanei vertebrale cu afectarea maduvei spinarii. De asemenea interventiile chirurgicale rectale, de vezica urinara sau pentru cancer de prostata pot aduce dupa sine tulburari de erectie, impotenta. Mersul mult cu bicicleta poate determina anumite disfunctionalitati tranzitorii.

Medicamentele - un mare numar de medicamente pot interfera cu functia sexuala; putem enumera: antidepresivele, antihistaminicele, antihipertensivele, analgeticele puternice, anticanceroasele utilizate in neoplasmul de prostata, tranchilizantele, somniferele, etc. sunt medicamente care printr-un mecanism sau altul afecteaza macar una dintre etapele obtinerii erectiei.

Abuzul unor substante toxice - alcoolismul cronic, marijuana, alte tipuri de droguri. Tutunul excesiv poate aduce grave tulburari vasculare cu consecinte pe plan sexual.

Stresul, depresia, anxietatea - conditia psihologica contribuie in multe cazuri la aceasta disfunctie si o regasim in etiologia majoritatii cazurilor in care nu sunt decelate leziuni fizice.
Consult de specialitate

Trebuie inteles ca este normal ca uneori sa existe astfel de probleme in viata oricarui barbat normal, dar acestea nu trebuie sa reprezinte regula. Daca disfunctia de erectie se prelungeste ca manifestari mai mult de 2 luni, aceasta reprezinta o problema si trebuie sa va adresati medicului specialist in astfel de afectiuni. Medicul dumneavoastra va va ajuta sa gasiti cauza acestei tulburari si va va face recomandarile sau va va prescrie tratamentul adecvat.

In majoritatea cazurilor tulburarile de erectie reprezinta o problema jenanta pentru cel in cauza si de aceea este important sa urmati un tratament eficient si sa fie tratata cauza generatoare. In multe cazuri aceasta problema poate fi rezolvata cu succes.
In cazul in care terapia propusa de medicul dumneavoastra nu da rezultatele scontate se vor incerca alte forme de tratament, eventual combinatii de tratamente recomandate de catre medicul specialist ales de dumneavoastra. Trebuie evitata orice forma de autoterapie in astfel de situatii, asocierea medicamentelor facuta de dumneavoastra putand avea efecte adverse nedorite si chiar agrava disfunctia.

DiagnosticSus

In cadrul consultului, medicul dumneavoastra va va adresa o serie de intrebari legate de problema care va supara, ce simptome au aparut si in ce conditii, ce tipuri de medicamente utilizati in mod cronic pentru alte afectiuni si alte intrebari legate de afectiunile cronice ale dumneavoastra. De asemenea medicul va va intreba si in legatura cu cele mai recente modificari ce au aparut in viata dumneavoastra atat pe plan fizic cat si emotional.

Daca in cadrul consultului doctorul va suspecta o cauza de natura organica implicata in tulburarea dumneavoastra, atunci vor fi prelevate probe de sange pentru efectuarea unui set de analize cum ar fi concentratia hormonilor masculini (androgeni) in sange sau alte cauze ce pot sta la baza afectiunii, de exemplu diabet, situatie in care gasim o glicemie marita.
Medicul va incerca de asemenea sa elimine sau sa inlocuiasca o eventuala prescriptie medicamentoasa care ar putea fi responsabila de tulburarea erectiei. Medicatia pe care o aveti si care se suspecteaza ca va creeaza astfel de probleme va fi suspendata temporar sau vor fi inlocuite cateva doze, urmarindu-se efectul.
Investigatii

Testele diagnostice specifice cuprind:

Ultrasonografia (ecografia) - aceasta, si ne referim in special la varianta Doppler, poate evidentia circulatia arteriala pelviana si vascularizatia organelor genitale, si mai ales in ce masura aceasta este normala sau din contra afectata de o eventuala maladie. Ecografia implica utilizarea unui dispozitiv numit transductor conectat la o unitate centrala prevazuta cu un ecran pe care vor fi vizualizate imagini. Transductorul emite ultrasunete ce vor traversa tesuturile si vasele sanguine si vor fi reflectate de catre acestea. Ultrasunetele reflectate vor fi procesate si vizualizate sub forma unor imagini pe ecran ce vor pune in evidenta fluxul sanguin, evaluandu-se astfel in ce masura acesta este normal. Prin aceasta metoda se vor putea efectua si anumite teste terapeutice prin repetarea ecografiei si evaluarea fluxului sanguin dupa administrarea medicatiei sau efectuarea unor infiltratii locale cu anumite substante active medicamentoase. Investigatia nu este deloc nociva, ultrasunetele neafectand structurile organismului. De aceea ea are avantajul ca poate fi repetata.

Evaluarea neurologica - medicul dumneavoastra, pentru a putea elimina o eventuala cauza neurologica cu afectarea anumitor trasee nervoase, va face aceasta evaluare sau va apela la un consult interdisciplinar, prin care se va evalua sensibilitatea in aria genitala prin examen fizic.

Caverno-manometrie si caverno-grafia

- caverno-manometria este o investigatie ce are ca scop masurarea presiunii sanguine de la nivelul corpilor cavernosi.

- caverno-grafia este o alta investigatia rara prin care se pot evidentia eventuale anomalii ale structurii corpilor cavernosi ce afecteaza debitul fluxului sanguin.

Daca medicul examinator va pune in discutie in special o cauza non-fizica, va va pune intrebari legate de modul in care obtineti dumneavoastra erectia:
- daca prin masturbare aveti o erectie normala
- daca in timpul somnului sau la trezire observati de asemenea o erectie spontana normala
- sau in ce conditii obtineti acest efect cu partenerul dumneavoastra.
Daca nu va amintiti sau nu ati observat o erectie matinala si nici nu stiti daca aveti erectie in timpul somnului, se poate efectua testul somnului cu aplicarea unei benzi speciale pe penis. Dimineata daca se observa ca banda a fost actionata de erectie si diametrul inelului format de acesta este crescut, inseamna ca nu avem de a face cu o problema fizica ci mai cu seama de o tulburare de ordin psihologic.
Tratament

Exista o mare varietate de optiuni terapeutice pentru tratamentul acestei disfunctii. Acestea cuprind de la medicamente in diverse forme, dispozitive mecanice, interventii chirurgicale si pana la consilierea psihologica si oricare dintre combinatiile acestor variante terapeutice in functie de caz.
Trebuie inteles insa ca severitatea si mai ales cauza sunt elementele esentiale dupa care trebuie ghidat si adaptat tratamentul. De asemenea impreuna cu medicul dumneavoastra veti alege variantele de tratament pe care le acceptati si dupa considerente proprii dar si in ultima instanta dupa posibilitatile financiare.

Optiuni de medicamente

Exista trei medicamente cele mai utilizare in tratamentul acestei disfunctii:
- Sildenafil (Viagra)
- Tadalafil (Cialis)
- Vardenafil (Levitra)
Din 1998 a fost aprobata Viagra ca medicament de prima intentie in terapia tulburarilor de erectie, atunci cand este necesara instituirea unui tratament medicamentos. De atunci a existat chiar o exagerare in prescrierea si administrarea acestui medicament ("pilula albastra"), dar trebuie avut in vedere ca desi este vorba despre un medicament eficient, el nu este singurul ce poate fi administrat in astfel de situatii, Levitra si Cialis reprezentand celelalte doua optiuni.
Aceste trei medicamente au un mecanism de actiune asemanator ce se bazeaza pe inhibitia unei enzime numite fosfo-diesteraza, iar prin acest efect este stimulat efectul oxidului nitric (NO) care va relaxa musculatura neteda cu rol sfincterian din jurul arterelor ce iriga penisul. Va creste astfel fluxul sanguin la nivelul corpilor cavernosi, obtinandu-se erectia scontata. Aceste efecte nu se vor produce spontan, fiind necesara si prezenta stimulilor de natura sexuala - fizici si psihologici; cu alte cuvinte medicatia are un efect de completare a mecanismului fiziologic si nu de suplinire a acestuia.

Multi barbati isi imbunatatesc functia erectila prin intermediul acestei medicatii, in multe situatii neglijandu-se chiar cauza disfunctiei.
Intre aceste trei medicamente exista multe similaritati dar si anumite diferente deloc de neglijat. Acestea sunt legate de dozaj, durata efectului si efectele secundare ale celor trei medicamente. Nu exista insa studii care sa compare direct efectele si mai ales efectele adverse ale celor trei tipuri de medicamente si sa ne ofere un rezultat cuantificat al acestora.
Trebuie insa inteles ca desi aceste medicamente pot ajuta o mare parte dintre barbatii cu tulburari de erectie, totusi nu orice persoana cu aceasta disfunctie poate beneficia de efectul acestora. Daca in antecedentele pacientului exista un accident vascular cerebral, un infarct miocardic, ori avem de a face cu un bolnav cu un tratament cronic pentru o alta afectiune cardiaca cum ar fi o tulburare de ritm, nu vom putea prescrie un medicament din aceasta clasa in scopul imbunatatirii performantelor sexuale.
In oricare din situatii mai sus expuse vor fi alese impreuna cu medicul specialist alte modalitati de tratament care sa nu interfere cu problemele de sanatate sau cu medicatia si astfel sa nu pericliteze viata pacientului.

In asociere cu alte medicamente eliberatoare de oxid nitric (de exemplu nitroglicerina), aceste medicamente ce potenteaza efectul si eliberarea aceleiasi substante, pot avea efecte adverse cardiace. Asocierea medicamentelor din aceasta clasa poate avea un efect excesiv de vasodilatatie, pot aparea simptome precum ameteala, scaderea tensiunii arteriale si alte probleme circulatorii si cardiace.
Nu trebuie sa va asteptati ca aceste medicamente sa va rezolve problema legata de potenta imediat deoarece nu intotdeauna efectul acestora se instaleaza de la inceput. De multe ori este necesara o ajustare a dozelor. In alte situatii este necesar sa schimbati medicatia si sa va orientati catre un alt medicament din clasa respectiva.
Inainte de a incepe medicatia este obligatoriu sa discutati cu medicul dumneavoastra despre beneficiile in raport cu efectele adverse pe care le poate avea medicamentul respectiv.

Prostaglandina E (alprostadil)

Alprostadil-ul este un derivat sintetic al hormonului numit prostaglandina E. Hormonul ajuta la relaxarea musculaturii netede de la nivelul penisului cu rol in eliberarea fluxul sanguin ce genereaza erectia.

Exista doua modalitati de administrare a acestei substante active:
1. Administrarea injectabila cu ace fine la baza penisului. Prin aceasta metoda se poate obtine o erectie in circa 5 - 20 de minute care sa aiba o durata de aproximativ o ora. Ca urmare a injectarii substantei chiar in corpii cavernosi, efectului local de relaxare a musculaturii netede si cresterea fluxului sanguin, vor aduce dupa sine o erectie eficienta. Datorita acelor extrem de fine utilizate, pacientul care isi autoadministreaza tratamentul nu va simti durere la locul injectarii.
Pot exista insa si o serie de efecte adverse, dintre acestea trebuie mentionate:
- hematomul local in cazul in care in cursul injectarii se introduce chiar intr-un vas sanguin
- erectii de durata prea mare
- formarea unui tesut fibros la locul administrarii, etc.
Costurile tratamentului pot fi mari. Utilizarea alprostadil-ului in amestec cu alte substante poate reduce din costurile terapiei. Dintre substantele cu care se poate asocial acesta pentru a obtine un efect favorabil si un pret mai mic se pot aminti: papaverina si phentolamina,

2. Administrarea intrauretrala. Aceasta metoda de administrare consta in introducerea unor supozitoare de mici dimensiuni in uretra. Supozitoarele speciale astfel plasate cam la circa 5 centimetrii de la capatul uretrei in interiorul acesteia, se vor dizolva iar substanta activa va fi absorbita de catre tesutul erectil (corpii cavernosi) ce se va umple cu sange si se va obtine astfel erectia. Desi in aceasta situatie nu mai avem de a face cu ace totusi sunt cazuri cand pacientul nu tolereaza administrarea intrauretrala. Ca efecte adverse se pot mentiona: un oarecare disconfort, usoara durere locala, sangerare minima, formare de tesut fibros la locul administrarii ca si in cazul injectarii.

Terapia hormonala de substitutie

Acesta se adreseaza unui mic numar de barbati care au un deficit de testosteron. Prin administrarea acestui hormon in doze adecvate se pot obtine in aceste cazuri selectate efectele dorite.

Dispozitive mecanice (de vacuum)

Acest tip de tratament consta in utilizarea unui dispozitiv extern de vacuum ce transmite presiunea negativa unei structuri cu forma de manson ce se monteaza pe penis si se etanseizeaza de acesta cu niste benzi de cauciuc. Prin acest dispozitiv va fi stimulata umplerea cu sange a corpilor cavernosi din exterior. Dupa ce se obtine o erectie suficienta pentru a intretine un raport sexual se va aplica la baza penisului un inel elastic ce nu va permite sangelui sa paraseasca corpii cavernosi pe perioada contactului sexual pastrandu-se astfel erectia. Dupa ce nu va mai fi nevoie se va renunta la inelul elastic de la baza penisului, acesta reluandu-si forma sa flasca.

Chirurgia vasculara

Acest tip de tratament este rezervat cazurilor in care erectia nu se poate obtine datorita unei perturbari a circulatiei sanguine normale la nivelul penisului. Chirurgia isi rezerva rolul de repara aceste leziuni si de a corecta astfel fluxul sanguin necesar erectiei, astfel incat aceasta sa se produca normal.

Implanturile peniene

Aceasta forma de tratament implica introducerea a doua structuri la nivelul penisului de o parte si de alta a uretrei de consistenta semirigida din silicon sau poliuretan si care sa permita astfel intretinerea unui raport sexual. La aceasta metoda se va recurge atunci cand toate celelalte nu au mai avut efectul dorit.

Consilierea psihologica

In cazul in care stresul, anxietatea sau depresia reprezinta cauza disfunctiei erectile, medicul dumneavoastra specialist va va recomanda sa consultati un psiholog sau psihiatru specializat in tratarea problemelor de sexualitate.

ProfilaxieSus

Fiecare barbat poate avea astfel de probleme de erectie trecatoare si sporadice de-a lungul vietii sale sexuale. Totusi trebuie tinut cont de niste aspecte pentru a evita repetarea pe cat posibil a acestor episoade:
- evitarea consumului excesiv de alcool si a altor droguri
- stoparea fumatului
- exercitii fizice efectuale regulat
- evitarea sau reducerea stresului
- somnul si odihna suficienta
- consulturi medicale si analize periodice.

De retinut!Sus

Cauza disfunctiei erectile este de natura fizica (organica), psihologica sau o combinatie a acestora si la randul sau devine o sursa de stres mintal si emotional atat pentru barbatul in cauza cat si pentru partenera acestuia.
Daca in viata dumneavoastra sexuala aveti o experienta de disfunctie erectila, va trebui sa incercati sa treceti peste aceasta fara sa va faceti griji ca se va repeta si fara sa va faceti complexe din acest punct de vedere. Nu trebuie lasat un astfel de episod sa va afecteze sanatatea, virilitatea si masculinitatea dumneavoastra.
Totusi daca aceasta problema de erectie persista si va afecteaza viata sexuala a cuplului va trebui sa incercati sa luati masurile adecvate pentru a rezolva aceasta situatie.

Partenera dumneavoastra va recunoaste aceasta inabilitate prin care treceti si ca urmare este cel mai potrivit sa incercati sa comunicati deschis si cinstit in incercarea comuna de rezolvare a problemei, care in fond este o problema a cuplului. Uneori poate fi suficienta aceasta comunicare si chiar sa rezolve disfunctia printr-o cunoastere mai buna si o colaborare mai deschisa.
In cazul in care disfunctia persista impunandu-se un diagnostic cu ajutorul unui specialist in domeniu si ulterior un tratament adecvat, va trebui sa comunicati cu partenera dumneavoastra pe toata perioada investigatiilor si apoi in timpul tratamentul pentru a evalua impreuna rezultatele.
De fapt se poate vorbi de succes al tratamentului (oricare ar fi el) numai in cazul in care acesta are ca rezultat ameliorarea vietii sexuale a cuplului.

Raspunde
 
0
 
Csara

acum 14 ani

Dimineata sau in somn are erectie?

Raspunde
 
0
 
iuliaaa

acum 14 ani

dimineata am observat k se "trezesc amandoi" k zic asa.....

Raspunde
 
0
 
cosmin

acum 14 ani

ial discuta cu el! e complexat de un anume lucru!

Raspunde
 
0
 
Barbie

acum 14 ani

Problema e la el,stai linistita,poate fi o chestie psihica sau hormonala,iar daca vreti ca aceasta problema sa se rezolve consultati medicul,e cel mai bine...Eu si prietenul meu nu am avut problemede geul acesta,dar stiu cazuri,care si`au rezolvat problemele mergand la medic,alt remediu mai sigur nu vad...dac este o problema psihica numai el se poate ajuta,daca este o problema hormonala este nevoie de sfatul unui medic specialist si probabil de un supliment alimentar sau medicamente pe baza de plante...mult succes !!! astept sa`mi scri :*:* te pup si aveti grija d voi :*

Raspunde
 
0
 
Gruia

acum 12 ani

incearca in mod firesc sa demarezi jocurile sexuale nu aduce vb despre sex nu vb nimic si doar actioneaza ai grija sa ii atingi glandul lin cu manuta poposesete acolo delicat apoi treci si maseaza.i usor glandul cu limbuta apoi cu gurita saruta.i outele plimbati limbuta pe pla lui de la oute spre gland si cand il simti tare urca pe el si intra in el usor pana la baza lui si apoi ridica.te si coboara de aici incolo va descurcati si singuri - idul meu: ecuatie69 - da add dak mai ai intrebari

Raspunde
 
1
 
iubi

acum 12 ani

io zic sa iti cumperi un dildau:))ca prietenu tau nu mai poate sa iti faca nimic ,eu cred ca a intrat la menopauza:))))

Raspunde
 
0
 
gogu

acum 11 ani

poate iti pute gura!

Raspunde
 
0
 
andreea

acum 10 ani

Andropauza

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Informatii de baza legate de problemele sexuale Cum distrug problemele sexuale o relatie! Problemele sexuale, cauza divorturilor moderne. Tratamentul disfunctiilor erectile Probleme cu erectia si ejacularea precoce Disfunctiile sexuale la femei (disfunctii ale libidoului, ale excitarii si orgasmului, dureri la contact sexual)

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua