Postata de AncaM cu 2 luni in urma.
Buna ziua!
Am 43 de ani si sufar de coxartroza bilaterala incipienta de aprox. 5 ani cu mobilitate redusa a membrelor si dureri care ma trezesc des in timpul noptii cam la 30 min. Momentan sunt insarcinata in 30 saptamani si nu folosesc medicatie. Medicul care imi urmareste sarcina nu pare a fi informat in privinta afectiunii mele, si nici nu gasesc informatii relevante pt cazul meu.
Intrebarea mea este daca coxartroza este o indicatie pentru nastere prin cezariana? Poate nasterea naturala sa-mi agraveze afectiunea? Voi naste intr-o maternitate de stat si incerc sa gasesc cea mai buna varianta de nastere tinand cont de istoricul meu medical si de faptul ca e prima sarcina (FIV).
acum 2 luni
Buna ziua,
Coxartroza bilaterala incipienta nu este o indicatie directa pentru nasterea prin cezariana.
Cezariana poate fi recomandata in cazul unei imobilizari complete sau al altor complicatii care pot aparea in timpul sarcinii si pot face ca nasterea prin cale naturala sa fie imposibila sau periculoasa pentru mama si copil.
In general, decizia de a alege modalitatea de nastere se bazeaza pe mai multi factori, inclusiv starea generala de sanatate a mamei si a bebelusului, progresul sarcinii, dimensiunea bebelusului, prezentarea acestuia, conditiile in care se desfasoara nasterea si, nu in ultimul rand, pe pregatirea si experienta echipei medicale.
Coxartroza incipienta, cu mobilitate redusa a membrelor, poate sa nu reprezinte un impediment major in calea nasterii pe cale naturala. Cu toate acestea, durerea poate reprezenta un factor de stres in timpul travaliului, iar un travaliu prelungit sau dificil poate agrava simptomele coxartrozei.
Pentru a putea lua o decizie informata, este recomandat sa discutati cu un medic ortoped, care poate evalua impactul nasterii asupra starii dvs. de sanatate. De asemenea, ar fi utila o discutie cu un medic anestezist, in cazul in care se decide pentru anestezie epidurala.
In general, este bine sa fiti pregatita pentru ambele variante de nastere, pentru ca situatia se poate schimba rapid in timpul travaliului. Indiferent de decizia luata, este important sa mentineti o atitudine pozitiva si sa aveti incredere in echipa medicala care va ingrijeste.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.
Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/ortopedie
Articol de interes:
sfatulmedicului.ro/Reumatisme-degenerative/artroza-soldului-coxartroza_1654
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua