Cat este posibil sa dureze niste reactii adverse ?

Sanatatea mentala

Postata de simona6791 cu 7 ani in urma.

Din data de 10 martie, pe fondul unei tulburari anxiodepresive mi s-a prescris de catre medicul meu pshiatru: asentra 50mg- 1/zi, metazepam 1/2(la nevoie), mg b6,selezin. Si trittico 1/3 /zi din decembrie 2016. Nici nu vreau sa mi amintesc prin cate reactii adverse am trecut de la asentra si majoritatea din ele de ordin fizic(dureri osoase, de intestine, palpitatii, stari de sufocare, un gen de raceala/gripa care dupa cateva ore trecea si revenea la cateva zile tot cateva ore...dureri de muschi, migrene ce tineau cu zilele, stari de lesin, vertij, greata, etc). Mai sunt 10 zile si se fac 2 luni de cand iau acest tratament complet iar de 2 zile am intrerupt mg cu b6 , am palpitatii aproape incontinuu si o stare de sfarseala la cel mai mic efort.

Am tot citit la asentra cele mai grozave reactii posibile. Ceea ce ma "amuza" este ca in urma cu multi ani, am mai luat-o timp de 8 ani - permanent. Tot prescrisa de medicul meu. Nu am avut aceste reactii atunci.Parca nu mai recunosc medicamentul!

Intrebarile mele sunt: Cat este posibil sa dureze niste reactii adverse ????? (in unele surse 1 luna max...la mine-s deja 2 luni.....Cum ar tb sa procedez?


Nu sufar de inima. Am tot facut controale. Pulsul este 58 de cand iau medicamentele. Altfel era in jur de 70-72. Iar tensiunea 9 cu 5, fara medicamente 11 cu 6. Deja, am introdus cate 1/2 medazepam zilnic , dimineata si seara, la indicatia psihiatrului pana trec reactiile. Va rog din inima sa ma lamuriti, cum ii zic psihiatrului de o reactie ce persista prea mult si devine deranjanta rau ma tot trimite ba la cardiolog, ba la reumatolog,etc.in functie de ceea ce simt. Este evident ca totul este de la medicamentatie. Nu inteleg de ce nu doreste sa ma lamureasca ! Multumesc anticipat!

Adauga raspuns

Raspunsuri (3)

Psihoterapeut Roxana Patrascu

acum 7 ani

Buna ziua,

Va inteleg ingrijorarile. De asemenea, cred ca va este foarte greu cu aceste simpome.
Medicatia adecvata va actiona chimic in organism stimuland secretia unor hormoni foarte importanti in stabilirea echilibrului emotional.

Unul dintre hormonii ai caror secretie e stimulata este serotonina. Reglarea metabolismului serotoninei ajuta la dobandirea starilor de calm, liniste si relaxare. De asemenea, cu ajutorul medicatiei adecvate creste nivelul endorfinelor din organism. Aceasta va contribui la amplificarea starii de buna dispozitie.

E indicat sa tineti cont de faptul ca la inceputul tratamentului uneori pot sa apara usoare senzatii neplacute. Acestea sunt datorate faptului ca organismul face un anumit efort ca sa se adapteze tratamentului medicamentos. Uneori poate sa apara un usor sevraj dupa renuntarea la medicatie, dar aceasta va disparea de la sine in cateva zile sau pana la o luna.
Ac***a in vedere ca la dvs. aceste simptome persista, discutati cu medicul despre schimbarea schemei de tratament sau incercati sa luati legatura si cu alt psihiatru. Totodata, va recomand sa apelati si la sedintele de psihoterapie cognitiv-comportamentala.

Psihoterapia ajuta la:
• înțelegerea factorilor care mențin problemele de anxietate;
• dobândirea unor strategii eficiente de relaxare;
• schimbarea modului de gândire care predispune la anxietate;
• corectarea comportamentelor care mențin anxietatea;
• dobândirea unor strategii de prevenție a recăderilor;
• reducerea simptomelor de depresie care adesea însoțesc anxietatea;
• dobândirea unor strategii de dezvoltare a emoțiilor pozitive și a laturii pozitive a vieții.

O zi placuta!

Raspunde
 
1
 
Psih. Stefania Budacu

acum 7 ani

Buna ziua. Este bine ca unii va inteleg, fiindca altii, printre care si eu - nu! Ce varsta aveti? De cand luati aceste tratamente? Cati medici psihiatri v-au vazut? Ati facut psihoterapie cognitiv-comportamentala? Garantat, palpitatiile si starile pe car ele descrieti nu le aveti de la intreruperea lui MgB6, ci de la atacuri de panica - si, daca veti continua cu tratamente medicamentoase si nu veti face terapie va fi si mai rau, deoarece organismul se obisnuieste cu substantele si dozele (ca la antibiotice!) si veti lua doze tot mai mari; aceste substante va afecteaza, pe langa alte organe, si creierul, deci si echilibrul psiho-emotional cat si capacitatea cognitiva. Este viata dumneavoastra, dumneavoastra decideti ce doriti! La intrebarile pe care le-am pus nu astept raspuns, fiindca nu acesta este scopul. Scopul este sa va dati seama ce faceti. Toate cele bune!

Raspunde
 
0
 
simona6791

acum 7 ani

Am 41 si am avut un singur medic psihiatru. Asentra am luat-o 8 ani (dupa o perioada stresanta). Nu mai puteam dormi, tulburata. Dupa 8 ani(ceea ce mi se pare f mult), am oprit-o timp de 3 ani in care m-am simtit f bine(de la mine putere, medicul nu avea nicio intentie). Intre timp, am avut o perioada f stresanta , m-am pricopsit si cu un colon iritabil si am revenit la asentra stiind medicul ca mi-a mers f bine. A insistat sa -l iau chiar daca am reactii ciudate,intense pentru ca mi-a mers bine atatia ani. Am renuntat la el de 2 zile. Tot am palpitatii. Cum ma misc, cum respir, daca rad, sau pe nepusa masa fara sa am vreun alt sentiment. S-a declansat fara logica aceste palpitatii dupa ce am inceput sa iau medicamentul. NU AVEAM stari de panica ci stres la job, schimbare lui, mers mult prin medici cu colonul iritabil, candida urogenital de la mult antibiotic luat pentru o masea. .

Mi-am facut azi la medic si o electrocardiograma, mi-a luat tensiunea..este 11/7. Nu vede tulburari ale inimii,

Atac de panica dupa ce incep tratamentul? De ce nu am avut palpitatiile incontinuu aproape inainte de a-l incepe??? Cum ma misc alearga ca nebuna, daca rad incepe si alearga, urc scari palpita intens... alerg dupa autobuz e ok, si acum cand scriu palpita rau si ma tine, injunghie. Astept sa treaca perioada de 1-2 saptamani, sa se duca efectul medicamentului...Sper sa potoleasca.

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Sanatatea mentala: ce e normal si ce e anormal Influenta nutritiei asupra sanatatii mentale Sanatatea mentala si pandemia Stigmatizarea in boala mentala - cum poate fi depasita? Anxietatea si senzatia de ceata mentala. Exista vreo legatura?

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua