Gaze

Refluxul gastroesofagian

Postata de razvane cu 10 ani in urma.

Bună seara. De mult timp, am o problemă cu gazele, în special dimineaţa, când mă trezesc, seara, înainte să mă culc, şi după mesele principale. Cu alte cuvinte, se pare că tot ce mănânc îmi provoacă, la nivelul intestinelor, gaze. Am consultat câţiva medici şi am primit diagnostice precum sindromul colonului iritabil sau sindromul Gilbert. Cu toate acestea, am observat că simptome esenţiale ale acestor afecţiuni nu se întâlnesc la mine. Practic, singurele simptome de durată sunt eructaţiile frecvente şi, uneori, după mese copioase, senzaţia că am gaze în cavitatea abdominală care migrează, prin intestine, înspre anus, dar se opresc la un moment dat. Cel de-al doilea simptom apare cu precădere noaptea, înainte de culcare, şi este realmente un chin psihologic, în ciuda faptului că nu există dureri. Menţionez că dieta mea este constituită în principal din mâncare gătită şi că nu consum băuturi carbogazoase sau legume precum varza decât ocazional. Cu alte cuvinte, consider că am o alimentaţie sănătoasă. Nu vegetariană, nu lipsită de unele "indulgenţe", dar sănătoasă, echilibrată şi calitativă. În concluzie, nu înţeleg de unde provin aceste simptome şi de ce persistă. Mulţumesc pentru ajutor.

Adauga raspuns

Raspunsuri (6)

Rodica Bejan

acum 10 ani

Iti recomand sa faci un examen coproparazitologic. Este posibil ca aceste gaze sa fie niste simptome evidente ale localizarii parazitilor din organism. Iti recomand o cura foarte buna de detoxifiere si deparazitare formata din tinctura de nuca neagra, pelin si cuisoare. Eu folosesc de ani de zile acest pachet marca Dr Hulda Clark si pot sa zic ca ma simt foarte bine cu el. Am scapat si de dureri de cap, de burta, de balonari, gaze etc etc.

Raspunde
 
0
 
Advertisement
antoneta142936

acum 10 ani

Incearca carbune medicinal luat dupa mese, o perioada mai lunga. Rau nu-ti poate face iar mamei i-a ajutat. Sanatate

Raspunde
 
0
 
Medic SfatulMedicului

acum 10 ani

Simptomele sindromului de intestin iritabil sunt variate si nu se intalnesc, in mod obligatoriu, la toate persoanele; de ex, la unele se mainifesta doar prin balonare si zgomote hidroaerice accentuate, la altele, predomina diareea, sau constipatia, sau combinatii, etc.
Este recomandat sa evitati alimentele care va provoaca senzatia de balonare; puteti asocia tratament simptomatis care sa scada aerocolia (senzatia de balonare), gen espumisan, debridat, etc.

Raspunde
 
0
 
gabi

acum 10 ani

buna si eu am aceeasi problema, sunt extrem de balonata si senzatia este extrem de neplacuta, ma afecteaza si psihic. Orice mananc ma balonez si plus de asta am si dureri abdominale.am fost diagnosticata cu aerocolie difuza si mi s/a prescris tratament cu carbune si motilium.Pe moment rezultatele sunt bune, insa cand nu mai fac tratament balonarea reapare. Spune ti mi va rog, un tratament naturist, ceaiuri, tincturi, etc..ce as putea lua sa scap de acest calvar?
va multumesc

Raspunde
 
0
 
antoneta142936

acum 10 ani

ai incredere si urmeaza tratamentul ... nu trece in cateva zile. Nu sunt medicamente puternice. Mama a scapat dupa cateeva luni de luat carbune

Raspunde
 
0
 
gabi

acum 10 ani

mersi antoneta..
Urmez in continuare tratamentul, insa parca tot mai rau sunt, durerile pelviene sunt tot mai mari, iar de balonare nu mai am cuvinte... Sunt atat de balonata si am o stare de disconfort in permanenta, incat nu stiu ce sa fac. Medicul internist care mi a facut ecograful a zis ca am putin nisip la rinichiul drept, sa fie oare de la el toata senzatia asta de balonare si durerile astea?sau ar trebui un control ginecologic?nu mai stiu ce sa fac.

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Refluxul gastroesofagian: alimente recomandate Refluxul gastroesofagian: 8 riscuri pentru sanatate Boala de reflux gastroesofagian Arsurile gastrice, hernia hiatala si boala de reflux gastroesofagian (GERD) Boala de reflux gastroesofagian, mai mult decat arsuri stomacale

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×